Viitorii experți financiari-contabili ies la rampă. Concursul organizat de CECCAR și Ministerul Educației, la faza finală

Viitorii experți financiari-contabili ies la rampă. Concursul organizat de CECCAR și Ministerul Educației, la faza finală Sursa foto: Razvan Valcaneantu\EEC

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și cu Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din București, a ajuns la etapa națională, ultima fază a competiției.

În ultima fază a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă s-au calificat elevi din 34 de județe, care au participat vineri seară la festivitatea de deschidere găzduită în aula Academiei de Studii Economice (ASE) București.

"Concursul pe care astăzi îl deschidem la București, etapa națională, a luat naștere din dorința de a oferi elevilor de la liceele economice care performează la disciplina contabilitate posibilitatea de a se afirma într-o competiție organizată cu sprijinul unor parteneri precum Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Colegiul Economic «Virgil Madgearu» din Capitală. În prezent, la nivel național se organizează Olimpiada națională în domeniul economic, administrativ, comerț, care are o abordare transdisciplinară și nu pune accentul în mod deosebit pe contabilitate. Din acest motiv, a fost gândit Concursul se cultură și educație financiar-contabilă, care să se adreseze elevilor de clasa a XI-a din liceele economice, profilul servicii. Ne dorim ca acest concurs să fie o reușită și să genereze un feedback pozitiv atât din partea elevilor, cât și a colegilor profesori care participă, iar la edițiile următoare să existe un grad de participare mai mare din rândul liceelor din țară", a declarat Ionel Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației.

O competiție pentru noua generație de contabili

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă ajuns în etapa finală în acest weekend a fost rezultatul unui efort comun al CECCAR și al Colegiului economic "Virgil Madgearu" din București, a explicat Robert Aurelian Șova, vicepreședinte CECCAR România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

"Aceast concurs a pornit din inițiativa și implicarea dnei director Roxana Ionescu, de la Colegiul economic «Virgil Madgearu», și a reprezentanților CECCAR. (...) Felicităm conducerea ministerului că a înțeles importanța unei astfel de competiții. Astăzi comerțul arată altfel, de aceea contabilii de acum 10-15 ani sunt istorie și avem o nouă generație de contabili. Într-o economie inteligentă avem nevoie de talente și de tineri care înțeleg importanța unei astfel de profesii, care vorbește limbajul afacerii", a declarat vicepreședintele CECCAR România.

Despre evoluția profesiei de contabil a vorbit, pe scurt, și profesor univ. dr. Liliana Ionescu Feleagă, decanul Facultății de Contabilitate şi informatică de gestiune în cadrul ASE București, care a precizat că: "În ultimele decenii, contabilitatea s-a schimbat – este conectată la realitățile secolului XXI, iar această profesie ne permite să avem un statut respectabil, să câștigăm bani mulți și să avem perspective de dezvoltare a carierei".

"Încrederea în tine începe cu ce investești în tine"

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Un mesaj despre viitor și despre oportunitățile profesionale le-a adresat participanților la concurs și Aurel Andrei, președintele CECCAR București: "Încrederea în viitor începe cu încrederea în tine. Încrederea în tine începe cu ce investești în tine. Ce investești în tine începe cu educația ta. Educația ta este fundația viitorului tău. Dacă îți dorești o carieră în profesia contabil înseamnă că îți dorești să devii expert contabil. Ești la un liceu colegiu economic? Felicitări, ai făcut primul pas în cariera ta! Continuă și vei ajunge acolo unde îți dorești!"

Cuvântul de încheiere al festivității de deschidere a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă i-a aparținut Iulianei Țugui, inspector Învățământ Profesional și Tehnic în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, care a evidențiat caracterul unic al competiției și contribuția importantă a CECCAR în susținerea acestui demers: "Este o competiție extrem de frumoasă, care este inedită. Trebuie să recunoaștem că, până la acest concurs, noi nu am făcut concursuri în învățământul preuniversitar cu un caracter atât de pregnant. Mă bucur că noi, cei din domeniul economic, suntem cei care beneficiem de un astfel de concurs. CECCAR este un partener de bază în acest concurs, care s-a aflat alături de noi și în etapa județeană și care a avut un sprijin extrem de susținut."