Evenimentul Zilei > International > Vienezele poartă VĂL ISLAMIC pentru a se feri de agresiunile IMIGRANȚILOR
Vienezele poartă VĂL ISLAMIC pentru a se feri de agresiunile IMIGRANȚILOR

Vienezele poartă VĂL ISLAMIC pentru a se feri de agresiunile IMIGRANȚILOR

Valul de imigranți care a invadat Europa mai ales din vara lui 2015 a reușit să schimbe substanțial stilul de viață al societăților occidentale.

Marcus Franz, medic și fost parlamentar al Partidului Poporului din Austria, a stârnit o uriașă furtună pe rețelele de socializare după ce a declarat că fetele ne-musulmane din Viena au început să poarte basmale islamice pentru a nu mai fi ținta hărțuielilor și agresiunilor imigranților islamici.

Într-o apariție pe canalul local de televiziune OE24, Franz a afirmat, citat de Voice of Europe:

„Stați de vorbă cu femeile pe stradă, stați de vorbă cu copiii, stați de vorbă cu tinerele. Eu însumi știu tați care, atunci când fiicele lor ajung acasă tocmai seara, când locuiesc în zone-problemă, le dau basmale pentru a nu fi recunoscute că sunt austriece. Știu asta din proprie experiență, în districtul 15 al Vienei, este o realitate.”

Medicul a adăugat că femeile austriece se tem din cauza „micro-agresiunilor permanente” și a propunerilor sexuale care li se fac de către bărbații musulmani pe străzile Vienei. Mai cu seamă în districtele unde locuiesc mai mulți imigranți.

Franz a mai spus că fetelor europene care nu poartă basmale islamice „sunt agățate cu agresiuni și atitudini neplăcute, iar fetele și femeile sut pur și simplu speriate.”

„Acest lucru se poate observa în rândurile populației, dacă lucrezi într-o profesiune socială ca a mea”, a subliniat medicul.

Relatarea lui Marcus Franz este asemănător cu modul în care unele fete din Germania care merg la școli unde învață un număr mare de elevi imigranți, au fost nevoite să poarte hijab pentru a se feri de agresiuni și hărțuiri sexuale.

Anul trecut, presa din Germania a relatat că directorul unei școli din Frankfurt i-a spus mamei unei eleve care era sistematic hărțuită de colegi musulmani din cauză că era blondă și creștină, să poarte o basma.

„Fiica dvs nu trebuie să spună că este germană. În plus, îi puteți da să poarte o basma”, i-a spus directorul mamei.

Mama unei alte eleve a declarat pentru Bild că a „fost nevoită să-și retragă fata de la școală pentru a o proteja”, deoarece era agresată de colegele musulmane.

La sfârșitul lui 2016, un mesaj publicitar din Germania finanțat de ONU și guvernul de la Berlin îndemna femeile să poarte basmale islamice pentru a arăta „toleranță” față de imigranții nou-veniți.