Evenimentul Zilei > EVZ Special > Video șoc. Peste 200 de avocați au atacat un spital. Medici bătuți, 3 persoane decedate
Video șoc. Peste 200 de avocați au atacat un spital. Medici bătuți, 3 persoane decedate

Video șoc. Peste 200 de avocați au atacat un spital. Medici bătuți, 3 persoane decedate

Șcene incredibile. Bătaie ca în Vestul Sălbatic între avocați și medici. Trei pacienți internați într-un spital din Pakistan au murit, după ce peste 200 de avocați au luat cu asalt un spital din orașul Lahore, informează BBC.

Tensiunile dintre avocați și medici au pornit la finalul lunii noiembrie, când mai mulți avocați și-au însoțit un coleg la spital pentru ca mama sa bolnavă să fie tratată. Avocații s-au certat cu medicii și a izbucnit o bătaie, însă personalul medical a fost mai numeros.

Ambele părți au depus plângeri la poliție, însă nu au existat arestări. Ulterior, ambele părți și-au convins asociațiile profesionale să facă presiuni pentru arestarea rivalilor.

În clipurile video postate joi pe rețelele de socializare se văd avocații îmbrăcați la costum în timp ce iau cu asalt spitalul din Lahore, distrugând echipamente și luând la bătaie angajații.

Din cauza panicii create, personalul medical s-a ascuns, lăsând pacienții neîngrijiți, inclusiv pe cei în stare critică.

Forțele speciale ale poliției pakistaneze au folosit gaza lacrimogene pentru a dispersa mulțimea și a arestat peste 20 de avocați. Poliția a avut nevoie de două ore pentru a opri atacul avocaților și a restaura ordinea.

Potrivit administrației spitalului, peste 200 de avocați înarmați cu bâte au atacat Institutul de Cardiologie din Lahore la mijlocul zilei de miercuri. Avocații au trecut cu forța de personalul de pază și au început să distruge mai multe secții și saloane din spital.

Imaginile răspândite pe rețelele de socializare arată avocații îmbrăcați la costum și cravată cum distrug echipamente medicale, sparg geamuri și lovesc medicii și asistentele, printre care se afla și ministrul informațiilor din provincia Punjab, care sosise pentru a calma spiritele.

Avocații au devastat și hostelul asistentelor, spărgând mobila și lovind oamenii întâlniți, se arată într-o plângere oficială depusă de conducerea spitalului.

Avocații au vandalizat și numeroase mașini aflate în fața spitalului și au dat foc la o autospecială a poliției. Se presupune că protestatarii au tras focuri de armă în aer când poliția a intervenit.

Surse din domeniul medical au declarat că cel puțin trei pacienți, o femeie și doi bărbați, au murit pentru că doctorii nu s-au putut îngriji de ei în timpul violențelor.

Poliția a chemat întăriri pentru a putea opri scandalul, iar mai mulți avocați au fost răniți în conflictul cu forțele de ordine. Peste 20 de avocați au fost arestați, iar alți 250 vor fi cercetați pentru acuzații de violențe și agresiune, informează digi24.ro.