Evenimentul Zilei > International > Video. Joe Biden, mesaj ferm de susținere pentru Ucraina: „Vom rămâne alături cât va fi nevoie de ajutorul nostru”
Video. Joe Biden, mesaj ferm de susținere pentru Ucraina: „Vom rămâne alături cât va fi nevoie de ajutorul nostru”

Video. Joe Biden, mesaj ferm de susținere pentru Ucraina: „Vom rămâne alături cât va fi nevoie de ajutorul nostru”

În timpul unui interviu la programul ,,60 minutes”, de la postul CBS, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat că va sprijini în continuare Ucraina. Totodată, liderul de la Casa Albă l-a îndemnat pe Putin să nu folosească armele nucleare deoarece ar schimba total fața războiului cum nu s-a mai întâmplat de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat pentru postul CBS că Ucraina a reușit să recâștige mai multe teritorii ocupate de forțele ruse datorită ajutorului semnificativ pe care SUA și țările aliate l-au acordat de la debutul războiului.

De asemenea, liderul de la Casa Albă a lăudat curajul „incredibil și determinarea poporului ucrainean.”

„Câștigarea războiului în Ucraina înseamnă scoaterea completă a Rusiei din joc și recunoașterea suveranității. Rusia se dovedește a nu fi atât de competentă și capabilă pe cât mulți oameni credeau că va fi”, a spus Biden.

De asemenea, președintele american a mai spus că Vladimir Putin „a fost barbar” pentru deciziile sale de a atac spitale civile, cămine de bătrâni și școli.

Liderul de la Casa Albă l-a numit pe Vladimir Putin criminal de război

„(…) La școli este pur și simplu scandalos. Și prețul pe care îl plătesc ucrainenii pentru acest război este extrem de mare. Dar vom rămâne alături de ei atâta timp cât vor avea nevoie de ajutorul nostru”, a afirmat Joe Biden.

Întrebat dacă Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina, în contextul în care de la începutul războiului au trimis peste 15 miliarde de dolari, Joe Biden a dat asigurări că angajamentul pe care l-a făcut cu Ucraina este „unul de fier”, și va ajuta atâta cât va fi nevoie.

Totodată, președintele american i-a transmis un mesaj clar lui Putin cu privire la armele nucleare, precizând că folosirea lor va schimba fața războiului cum nu s-a mai întâmplat de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

De asemenea, președintele american a vorbit și despre relațiile cu China și problemele privind insula Taiwan. Biden a amintit că Taiwan își „face propriile judecăți cu privire la independența lor.”

„Noi nu ne mișcăm… nu încurajăm independența lor, dar dacă insula va fi atacată, forțele americane o vor apăra”, a mai spus Joe Biden, scrie CBS.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: