Cunoscut drept „băiatul rău” al filmului românesc, George Piștereanu a decis că este momentul să se îndrepte și către o altă direcție și să încerce și alt gen de personaje. Dat fiind faptul că regizorii și producătorii îl văd în continuare doar în roluri negative, actorul a decis să facă un prim pas, așa că a început să-și schime imaginea. Piștereanu speră ca noul look, spre cel al unui latin lover, să-i aducă și roluri de „om bun”.
Actorul s-a făcut remarcat în rolurile din filmele „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Lover boy” sau din serialul „Vlad”, acolo unde a interpretat doar personaje negative: un pușcăriaș, un tânăr care seducea femeile pentru a le pasa unei rețele de prostituție sau cel al unui bodyguard care rezolvă treburile murdare. Deși aceste personaje i-au adus premii și a fost lăudat pentru prestația lor, George simte nevoia să schimbe un pic direcția.
[soc_slider_shortcode id="4241468"]
. „Nu mă pregătesc pentru nimic special, dar am zis să-l las un pic mai lung pentru că am fost trei ani de zile cu el scurt și evident că și anumite roluri erau în direcția cu păr scurt. Părul face omul. Sunt subiecte de film oamenii cu părul lung. Un actor poate să facă o varietate mare de roluri, problema este că este castuit, face roluri pe ce a făcut înainte, pe ce sunt oamenii obișnuiți. Eu nu zic că e ceva rău să fii asociat cu o anumită tipologie de personaj, însă eu vreau să diversific. În America spre exemplu sunt mulți actori care își fac o carieră pe baza unui singur personaj. Vorbim de Robert de Niro, Al Pacino și mulți care sunt doar pe zona de „răi” sau „buni”. Se face o carieră din chestia asta”, a povestit actorul pentru EVZ.
„Nu cred că pot să plâng”
Cu toate că își dorește să fie chemat la castinguri pentru personaje pozitive, Piștereanu ne-a mărturisit că nu este genul de actor care poate să plângă la comandă, dar crede că s-ar descurca onorabil dacă regizorul i-ar cere asta. „Nu prea plâng. Dacă este o scenă extrem de dramatică, uite cum a fost în serialul „Vlad”, în care Leo era pe patul de spital, în comă, am plâns cumva. Evident la mine nu e cu lacrimi, adică nu e ca la Maia Morgenstern. Maia plânge „găleți”. Ea poate, eu nu cred că pot să plâng”, ne-a mai declarat George.
Un rol negativ i-a adus premiul Academiei Europene de Film
Piștereanu vrea să acceseze și alte tipologii de personaje tocmai și datorită faptului că a primit confirmarea că se descurcă excepțional în postura de „băiat rău”. Doar pentru prestația din filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” a primit premiul Academiei Europene de film pentru „Cel mai bun actor”, distincție acordată și de premiile GOPO (n.r. echivalentul Oscar-ului pentru filmul românesc), dar și premiul GOPO pentru „Tânăra speranță”, filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”, fiind și cel de debut al lui Piștereanu. „După premiile pe care le-am luat și filmele în care am fost, mi-am dat seama că nu este atât de important. Adică e doar o conjunctură premiul. Într-adevăr este bine să-l iei, îți aduce o veridicitate a muncii, îți dă dreptate, dar cei care nu iau premii să nu sufere, că nu e nimic wow. Nu-ți schimbă cu nimic viața și nici rolurile pe care le faci. E o chstia așa de conjuctură”, a mai spus Piștereanu pentru EVZ.
Video: Răzvan Vălcăneanțu