Mai jos, vă prezentăm, cele mai importante declaraţii din cadrul video-conferinţei Guvernului de la ora 16.30.
"Abia la sfârşitul săptămânii viitoare vom afla dacă situaţia delicată se va încheia cu bine" – Victor Ponta
COD ROȘU ÎN TREI JUDEȚE. URGIA ALBĂ. A DOUA ZI de viscol în ROMÂNIA. INTERVINE ARMATA. Zeci de drumuri naţionale sunt ÎNCHISE. Trenuri-ANULATE, porturi-BLOCATE, traficul aerian-PERTURBAT | LIVE TEXT

VICTOR PONTA:

Există evidentă activitatea specială a serviciilor de intervenţie SMURD. Imediat ce aflăm de un caz, este contactat domnul Arafat şi intervenim, fie cu ISU, fie cu alte servicii.

Evident că transportul greu este în continuare blocat şi va rămâne aşa până când vom avea toate motivele că nu se vor mai bloca pe drumuri.

Am aflat de intenţia privind închiderea şcolilor şi a grădiniţelor pentru mâine. În funcţie de cum evoluează vreme, vom lua decizia să prelungim sau nu această măsură.

Este o perioadă dificilă în ceea ce priveşte intemperiile. Vom ieşi în curând din cod roşu, însă pe miercuri şi joi se anunţă din nou situaţii speciale.

Chiar dacă se transformă în această seară din cod roşu în cod portocaliu, Comandamentul de Urgenţă rămâne în vigoare.

Nu trebuie permis de către poliţişti accesul pe unele drumuri. Decât să îi scoatem pe oameni de acolo, mai bine să nu îi lăsam să intre.

Sunt peste opt mii de oameni în teren în acest moment. Peste 2.500 de utilaje.

În ceea ce priveşte situaţia din judeţele mai puţin afectate ar trebui să se înţeleagă că nu ţine nimeni utilajele la el în casă dacă nu are nevoie, ci le ducem acolo unde este nevoie.

Am trecut destul de bine de o situaţie dificilă, dar o situaţie pentru care trebuie să fim pregătiţi.

Apreciez efortul insituţiilor. Suntem organizaţi şi lumea trebuie să rămână în priză pentru ce urmează.

LIVIU DRAGNEA:

Am luat următoarele măsuri: Acordarea de sprijn pentru persoanele izolate. Remedierea problemelor cu alimentarea cu energie electrică.

Pentru şoferii opriţi în trafic: La Râmnicu Vâlcea şi Sibiu s-a dat drumul în ritm controlat la şoferii de camioane şi tiruri care erau opriţi pe dreapta.

Nu putem da drumul la tiruri spre Constanţa, pentru că autostrada şi drumurile sunt impracticabile. Şoferii opriţi la Urziceni trebuie să înţeleagă că nu pot pleca spre Buzău pentru că este cod roşu.

Trenurile au fost oprite în gări, pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Am decis să evităm situaţia unui tren blocat în câmp, aşa cum s-a mai întâmplat.

Este clar că după ce viscolul se va încheia este nevoie să intervenim atât pe căile de acces rutiere, dar este foarte important să intervenim în localităţi. Nu trebuie să lăsăm doar primarii să se ocupe de asta.

MIRCEA DUŞA:

Având în vedere situaţia creată în cele trei judeţe aflate sub cod roşu, şi la Ministerul Apărării Naţionale a relocat 1.100 de militari. Am trimis mai multe vehicule pentru a deschide drumurile şi a ajuta populaţia şi a îmbunătăţi situaţia.

RAED ARAFAT:

Sunt mai multe probleme în Prahova, Buzău, Călăraşi şi Brăila.

Există o gravidă la care nu s-a putut ajunge la Robeasca, nici cu şenilatele. S-a cerut ajutorul CNADNR-ului, iar femeia este în contact telefonic cu un medic specialist.

La Vâlcea, o ambulanţă a fost afectată după ce un copac a căzut pe ea. Din fericire nu sunt victime, o altă ambulanţă a fost trimisă acolo.

Am relocat unele şenilate către Buzău şi Brăila.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Robert Turcescu acuză: În timp ce Aura Ion MUREA, Victor Ponta CHEFUIA. Informația a fost confirmată și de alți jurnaliști
  • MRU riscă să rateze prezidenţialele
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Antenele – ghioaga mediatică a lui Victor Ponta
TOP 3 ARTICOLE:

  • Idei PERICULOASE. Părţile cele mai DEGRADANTE din PORNOGRAFIE / VIDEO
  • Nu mai trebuie să ne TEMEM de moarte? O ASISTENTĂ relatează EXPERIENŢA din pragul MORŢII a unui pacient / VIDEO
  • IPOTEZĂ ȘOCANTĂ despre moartea lui Hitler. FOTOGRAFIA care DEMONSTREAZĂ că a fugit în America de Sud

Te-ar putea interesa și: