Victor Ponta  a transmis o serie de mesaje de condoleanţe şi de solidaritate adresate familiilor victimelor atentatului de la Paris şi poporului francez şi, de asemenea, a adresat o scrisoare oficială omologului său francez în care afirma, printre altele, că "România condamnă ferm flagelul terorismului şi orice act de violenţă care pune în discuţie libertatea de exprimare şi valorile democraţiei".

"Vreau să transmit familiilor victimelor redacţiei Charlie Hebdo precum şi poporului francez cele mai sincere condoleanţe şi compasiunea poporului român. Gândurile mele se îndreaptă deopotrivă către cei care au fost răniţi în acest atac de nejustificat şi intolerabil, dorindu-le o însănătoşire grabnică", se arăta în scrisoarea şefului Executivului.

Ambasada Franţei la Bucureşti a anunţat, astăzi, printr-un comunicat oficial că va deschide un registru de condoleanţe pentru cei care doresc să îşi exprime condoleanţele şi mesajele de susţinere la adresa familiilor victimelor atentatului de la redacţia "Charlie Hebdo" şi a poporului francez.

Registrul va fi disponibil la sediul Ambasadei Franţei, intrarea principală, din strada Biserica Amzei nr. 13-15, joi, cu începere de la ora 11,00, până la ora 21,00. De asemenea, registrul de condoleanţe va fi disponibil vineri şi sâmbătă, între orele 8,30 şi 20,00.