Victor Ponta: "Pe 30 iulie, niciun creştin-democrat german nu îi va mai jigni pe români"

Victor Ponta: "Pe 30 iulie, niciun creştin-democrat german nu îi va mai jigni pe români"

Premierul Victor Ponta a declarat, aseară, că, după referendumul de demitere a şefului statului, "niciun creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că România este o dictatură. Eu ştiu că şi în Germania, oamenii decid la vot. Sau în Germania e democratic să decidă oamenii la vot şi în România nu e democratic? Ce, suntem colonie?", a spus Ponta, ca reacţie la declaraţiile cancelarului german Angela Merkel.

Ieri, într-un comunit de presă de la Berlin, era menţionat, ca urmare a situaţiei politice din România, că Angela Merkel "consideră inacceptabil că într-o ţară a Uniunii Europene sunt încălcate principiile fundamentale ale statului de drept (...) UE se sprijină pe valori comune: toate regimurile trebuie să le respecte, iar aceasta este valabil şi pentru cel român", se mai precizează în documentul oficial. În faţa acestor replici dure ale oficialului german, Victor Ponta a mai declarat, aseară, că "toţi vorbesc de Guvernul care l-a suspendat pe prietenul lor, domnul Basescu, şi eu tot încerc să le spun că nu l-a suspendat niciun Guvern. În Constituţia României se spune foarte clar că Parlamentul poate să-l suspende pe preşedinte şi Parlamentul l-a suspendat", a mai adăugat Ponta.  Referendumul de suspendare a şefului statului va avea loc pe 29 iulie. Ieri, judecătorii de la Curtea Constituţională au stabilit că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României a respectat Constituţia şi a constatat interimatul funcţiei, care va fi asigurat de Crin Antonescu. CITIŢI ŞI:

  • Puciul Ponta-Antonescu revoltă Europa si dărâmă leul. Merkel: "Este inacceptabil cum se încalcă principiile statului de drept în România"
  • Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Aşa au grăit puciştii"
  • Cum a comentat CTP declaraţiile Angelei Merkel privind încălcarea statului de drept în România