Editura Evenimentul si Capital

Victor Ponta, între Marea Unire și visul de pionier

Victor Ponta
Autor: | | 24 Comentarii | 1244 Vizualizari

Liderul PSD a avut nevoie de un stadion de aplaudaci pentru a-și lansa candidatura la președinție, în ziua în care împlinea 42 de ani. O parte dintre aceștia i-au întors spatele chiar în timp ce le vorbea despre cum va face a doua Mare Unire

Pe cât de umil este premierul atunci când seaflă în spatele ușilor închise și este prins ca un elev cu temele nefăcute, pe atât de „mândru” s-a dorit a fi fostul pionier, astăzi aspirant la poziția de primul om în stat. PSD a sunat adunarea pentru 70.000 de activişti de partid, chemați sâmbătă, la stadionul Arena Națională, ca să strige trei cuvinte dintr-o suflare „Victor Ponta președinte!”.

Evenimentul a avut loc chiar în ziua în care șeful Executivului a împlinit 42 de ani, transformându-se astfel în cea mai opulentă petrecere de naștere, stârnind comparații cu mode- lul nord-coreean și cu dictatorul Nicolae Ceaușescu.

Festivismul, înecat într-o mare de steaguri și tricouri roșii, bannere cu chipul liderului PSD, motive tradiționale și costume populare a fost dublat de discursul premierului, marcat de accente naționaliste. Practic, prezi den țiabilul PSD a încercat sâmbătă să confiște unul dintre reperele istoriei, vorbind despre cum va face cea de-a doua Mare Unire a României.

Nota naționalistă s-a simțit chiar de la venirea acestuia la stadion. Victor Ponta și-a făcut apariția împreună cu soția, Daciana, dar și de premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, transformat în agent electoral, „prieten” și autor de ode.

La PSD, toți „gândesc la fel”

Social-democrații au dansat și l-au lansat pe Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni pe ritmurile melodiei „Noi simțim la fel”.

Unire în cuget și în simțire. Acesta a fost „mesajul” întregului eveniment dedicat lui Victor Ponta. Popcornul, berea, baloanele colorate și risipa de confetti, toate inspirate după modelul american al lansării candidaților democrați, nu au reușit să salveze aparențele. Mulți dintre cei care au privit la spectacol și au ascultat mesajele s-au dus, inevitabil, cu gândul la vremurile de dinainte de 1989.

Refrenul „Gândim la fel/Simțim la fel” a răsunat nuo dată din boxe și a deve-nit, brusc, imn oficial pentru prezidențiabilul social-de-mocrat. Pe hol, invitații, aflațila coadă la popcorn, dansează. La intrare, primeai un bilet de acces pe stadion cu motivenaționale. Bannerele afișate în tribune sau pe fațada sta-dionului, în același ton. Unele invitate au găsit de cuviință să se asorteze vestimentar. Astfel, Gabirela Firea a ales să poarte o ie.

Iar peste toate, clasicul slo-gan al PSD: „Mândri căsun-tem români”.Scena a fostaranjată și ea în același ton cumesajul naționalist, cu mo-chetă roșie, și încadrată de patru elemente arhitecturale care imită Coloana infinitului. În ele au răsărit ecrane imense pe care au fost afișate, rând pe rând, imaginile lui Victor Ponta și ale suporterilor săi: primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, premierul moldovean Iurie Leancă și vicepremierul Liviu Dragnea.

Străbunicul, agent electoral

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI