Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta, despre dosarul EADS: Nu aş vrea să se considere că se dovedeşte că şi nemţii mai dau sau iau mită
Victor Ponta, despre dosarul EADS: Nu aş vrea să se considere că se dovedeşte că şi nemţii mai dau sau iau mită

Victor Ponta, despre dosarul EADS: Nu aş vrea să se considere că se dovedeşte că şi nemţii mai dau sau iau mită

Premierul Victor Ponta s-a arătat îngrijorat de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu dosarul EADS. Prim-ministrul României este de părere că declaţaiile şefului statului "confirmă nişte fapte de corupţie legate de relaţia Germania-România"

"Fiind vorba despre un dosar aflat pe rolul Parchetului, în niciun caz nu pot să vorbesc. Faptul că vorbeşte domnul Băsescu este şi ilegal şi total greşit. Ce mă îngrijorează foarte tare este că domnul Băsescu – eu nu pot să fac acest lucru – confirmă nişte fapte de corupţie legate de relaţia Germania-România. Şi astea cred că trebuie tratate cu toată prudenţa. Faptul că şi nemţii sunt corupţi e un lucru pe care trebuie să îl spuneţi serviciului de propagandă (…) Dar când vorbim totuşi despre relaţii guvernamentale, cred că trebuie să fim serioşi şi raţionali şi din acest motiv n-o să mă vedeţi comentând nimic de asemenea dosare aflate pe rol", a afirmat premierul la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Premierul speră ca dosare de acest gen să nu apară în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. "N-aş vrea să se considere că în felul ăsta se dovedeşte că şi nemţii mai dau sau iau mită […] Sper că în campania electorală, mai sunt două săptămâni, vorbim despre ce face viitorul preşedinte al României şi eu vă anunţ de pe acum că particip la toate dezbaterile cu contracandidata sau contracandidatul care este în turul II pe politică externă, siguranţa naţională, siguranţă energetică (…) Asta va face viitorul preşedinte", a adăugat candidatul PSD-UNPR-PC.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seară, la B1 TV, că toate partidele vor fi afectate de informaţiile din dosarul EADS, dacă ceea ce a avut el în informări se materializează. Şeful statului a susţinut şi că Elena Udrea, candidatul PMP, nu are tangenţă cu dosarul EADS, pentru că în perioada în care a deţinut funcţii în Guvern nu a avut atribuţii pe securizarea graniţelor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News