Scandalul Vila Dante: Ponta îşi pune subordonaţii să dea declaraţii împotriva lui Băsescu

Scandalul Vila Dante: Ponta îşi pune subordonaţii să dea declaraţii împotriva lui Băsescu

Cu privire la declaraţia făcută de Traian Băsescu, conform căreia preşedintele suspendat al României va depune plângere penală împotriva premierului, Ponta a spus că acest lucru nu se va întâmpla.

EVZ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale premierului Ponta:

  • Vreau să salut şi să încurajez eforturile făcute de Justiţie, privind sancţionarea penală a celor care, în ultimii ani, au prejudiciat grav bugetul statului. Reprezintă un semnal de însănătoşire a uneia dintre cele mai importante instituţii, ANAF
  • Există şi alt gen de semne bune, de schimbări, în ANAF, îndepărtarea de la conducerea ANAF a unui grup care afecta buna funcţionare a instituţiei.
  • Un plus a veniturilor la bugetul de stat, cu 11% mai mult decât în aceeaşi perioadă decât în 2011.
  • Actuala conducere ANAF continuă să facă sesizări cu privire la mai multe firme. Voi cere conducerii să semnaleze imediat organelor de urmărire penală.
  • 1.200.000.000 de lei - prejudiciul pe care statul îl suferea din cauza acestor firme. Dar organele de urmărire penală au început să le sancţioneze.
  • Al doilea subiect, pe care preşedintele suspendat, ca şi în alte cazuri în care acesta a minţit cu neruşinare, am auzit că vrea să depună plângere penală împotriva mea, pe motiv că am dezvăluit opiniei publică că şi-a renovat din bani publici o vilă.
  • Mă tem că nu va depune plângere, pentru că funcţionarii care s-au ocupat vor depune mărturie, că el a venit, s-a interesat.
  • Secretariatul general al Guvernului a depus o solicitare la RAPPS, care a primit şi un răspuns: "Din aprilie 2011, din cauza stării de degradare, RAPPS a început lucrări de modernizare (...) Destinaţia vilei Dante a fost gândită ca pentru un fost şef de stat (...) Vila - gândită ca pentru a fi locuită, nu ca vilă de protocol (...)"
  • Strângem martori. Minciuna domnului Băsescu este vizibilă.
  • Cu privire la desfiinţarea CCR şi DNA, este o intoxicare. Documentul respectiv nu are legătură cu USL.

Victor Ponta a venit la conferinţa de presă doar cu prima pagină din documentul apărut astăzi în presă, şi pe care Mircea Dogaru, preşedintele CNSC, l-a recunoscut ca fiind autentic. Premierul a negat existenţa sau autenticitatea unui alt document, pe acest subiect. Premierul Victor Ponta a susţinut că fiecare punct din documentul cu propunerile CNSC urma să fie discutat. "Documentul nu are nici o legătură cu USL-ul, acolo fiind lucruri aberante", a mai afirmat Ponta, care a acuzat-o pe jurnalista de la B1 care l-a chestionat în legătură cu această chestiune că nu ştie limba română. El a susţinut că nu a văzut niciodată "lista obiectivelor" propuse de CNSC-ul reprezentat de colonelul Mircea Dogaru şi a întrebat, retoric, cine este acest colonel. CITIŢI ŞI:

  • Document EXPLOZIV. DOVADA LOVITURII DE STAT: Ponta se angajează să desfiinţeze DNA şi Curtea Constituţională

Ne puteți urmări și pe Google News