Victor Ponta, pesimist: „24 ianuarie e Ziua Unirii, dar românii nu sunt uniți”

Victor Ponta, pesimist: „24 ianuarie e Ziua Unirii, dar românii nu sunt uniți” Victor Ponta. Sursa foto: Dreamstime.com

Victor Ponta a vorbit despre motivul pentru care a ales să nu mai participe la manifestările dedicate Micii Uniri, ocazie cu care a ținut să menționeze de ce țara noastră merge într-o direcție greșită.

Potrivit lui Victor Ponta, chiar și în urmă cu peste zece ani era mai bine, iar românii aveau atunci mai multă speranță că țara se va îndrepta înspre mai bine: ”Acum, foarte puțini români au mai rămas optimiști”.

Victor Ponta consideră că țara se îndreptă într-o direcție greșită

Victor Ponta a spus că nu mai este o oficialitate a statului și de aceea nu a mai luat parte la manifestările dedicate Micii Uniri.

„Nu mai sunt o oficialitate a statului, am fost de multe ori și am sentimentul, poate greșit, dar în anii trecuți, dincolo de cei din fața scenei, mergeam cu colegii de partid pe stradă, pe drumul care duce acolo și vedeam starea oamenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar și în 2010 era mai multă speranță. Mi se pare acum că, dincolo de primul rând, unde sunt oficialități care unii aplaudă, alții huiduie, mai în spate nu prea am mai văzut români, da am speranță. Asta a fost sentimentul meu. Se pare că sunt mulți care gândesc așa ca mine”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a continuat și a menționat că are speranța că poate se va schimba ceva în zona economică cât de curând. El a ținut să vorbească și despre politică, menționând că lipsa rivalității dintre actualul și viitorul guvern e un lucru rău.

Fostul premier speră că situația economică a țării se va îmbunătăți

24 ianuarie e Ziua Unirii, dar românii nu sunt uniți. Oamenii spun ce unire cine poate scapă, cine e mai slab moare. Suntem în NATO, în UE, luptam alături de Ucraina, care ne mai da și câte o palmă… Singura zonă unde sper să se schimbe ceva este pe zona economică și economie românească, de sprijinit firme romanești.

Sper economic să se schimbe, în rest e o lipsa de leadership. Faptul că guvernul actual și cel viitor nu au opoziție e lucru rău. USR e slăbit, AUR are o singura voce, George Simion, e luptătoare, dar îi zic mereu degeaba strigi, daca nu oferi alternativă”, potrivit româniatv.net.