Evenimentul Zilei > Politica > De ce a ales Victor Ponta să nu meargă la Iași de Ziua Unirii. „Am multe amintiri frumoase, nu vreau să le stric”
De ce a ales Victor Ponta să nu meargă la Iași de Ziua Unirii. „Am multe amintiri frumoase, nu vreau să le stric”

De ce a ales Victor Ponta să nu meargă la Iași de Ziua Unirii. „Am multe amintiri frumoase, nu vreau să le stric”

Fostul prim-ministru Victor Ponta a transmis că el nu va participa, în acest an, la niciun eveniment dedicat zilei Unirii Principatelor Române. Fostul social-democrat crede că România se îndreaptă spre un drum greșit.

Victor Ponta le-a transmis tuturor românilor care sărbătoresc Ziua Unirii un „la mulți ani!”. Fostul prim-ministru a continuat prin a spune că are mai multe amintiri legate de această sărbătoare. Fostul politician a adăugat că a ales ca în acest an să nu participe la nicio manifestație dedicată zilei de 24 ianuarie. „Am multe amintiri frumoase din anii anteriori, amintiri despre speranțe, dorinte colective de mai bine, solidaritate și îcredere. Nu vreau să stric acele amintiri – așa ca anul acesta NU merg la Iași”.

Fostul social-democrat a subliniat că nu simte că politicienii care au participat la evenimentele de la Iași au vrut să se „unească” cu adevărat. Victor Ponta a continuat prin a spune că în ultima perioadă nu a observat că există viziune și curaj în politica din România. El a punctat că a observat că nu mai vede nici în rândul românilor speranța că „uniți ne va fi mai bine”.

Cine a mers la Iași de ziua Unirii

„Am decis sa nu mai fac simple gesturi politice – mai bine spun ce văd și ce gandesc , indiferent de ce «voturi pierd sau câștig»! Eu chiar am crezut în «Unire» dar nu o mai văd nici la Iași, nici în alta parte – fiecare «pentru el» încercând să scape cumva din «înghețul» ultimilor opt ani și din «înghețul» care se arata în continuare!”, a încheiat Victor Ponta pe Facebook.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au mers împreună la manifestațiile care au avut loc la Iași. Cei doi lideri politici au fost huiduiți și fluierați de protestatarii lui George Simion. Liderul AUR a organizat un marș la care au participat aproximativ 2.000 de persoane. Oamenii au strigat înspre cei doi politicieni „hoții, hoții!”. Din alte părți ale Pieței Unirii se putea auzi cum unii protestatari strigau „Ciucă, plagiatorul”. Ciolacu a fost huiduit încă de la începutul discursului. Șeful Camerei Deputaților le-a transmis tuturor prezenți că „eu chiar vă iubesc, mai ales, într-o zi atât de aleasă”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: