Victor Ponta, atac la mogulul Dinu Patriciu

Victor Ponta, atac la mogulul Dinu Patriciu

Președintele PSD Victor Ponta a replicat atacurilor lansate de Dinu Patriciu la adresa USL. Ponta a criticat și cotidianul deținut de omul de afaceri liberal despre care a spus că a atacat zilnic programul de guvernare al USL fără să îl fi citit.

Victor Ponta a făcut această afirmație în discursul ținut azi cu ocazia prezentării programului economic cu care Uniunea Social-Liberală se va prezenta la alegerile din 2012. Rolul principal în expunerea ideilor economice ale USL i-a revenit lui Victor Ponta, președintele PSD, desemnat candidatul USL la funcţia de prim-ministru, în timp ce, conform înțelegerii, Crin Antonescu și-a rezervat locul de candidat la președinție. O replică așteptată O reacție a liderilor USL Victor Ponta și Crin Antonescu la declarațiile polemice făcute de Dinu Patriciu la adresa alianței PSD-PNL era de așteptat. În urmă cu o săptămână, Dinu Patriciu , într-un editorial în "Adevărul", critica alianța condusă de Ponta și Antonescu. "USL este un amestec de apă și ulei din care ies doar clăbuci", spunea Dinu Patriciu, criticând și programul economic al USL.

În următoarea ediţie a cotidianului deținut de omul de afaceri liberal, programul de guvernare al USL era desființat pe prima pagină sub titlul: "USL, vânzătorii de iluzii" și califica ideile promovate de Antonescu și Ponta ca fiind la fel de populiste ca ale lui Emil Boc. Ce prevede programul economic al USL

  • Impozit diferențiat pe venitul salarial: 8% pentru salarii de până la 800 de lei, 12% pentru cele de până la 1.600 de lei şi 16% pentru veniturile care depăşesc 1600 de lei.
  • Reducerea CAS cu cinci puncte procentuale pentru angajatori; reducerea integrală a plăţii CAS datorate de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de muncă (cu condiţia menţinerii pe locul de muncă încă un an de zile).
  • Zero taxe pentru angajarea în regim part time pentru tinerii sub 25 de ani şi a persoanelor cu vârsta mai mare de 55 de ani.
  • Crearea a cel puţin 1 milion de noi locuri de muncă.
  • Reducerea TVA la 19% după patru ani de mandat.

"Având în vedere eşecul actualei guvernări în gestionarea crizei şi relansarea economică, Uniunea Social-Liberală (USL) propune opiniei publice un program articulat, cu soluţii şi măsuri proactive, care să asigure însănătoşirea şi dezvoltarea pe termen lung a economiei românesti. Principiul fundamental care stă la baza Programului economic al USL are în vedere în primul rând o creştere sustenabilă a veniturilor, prin stimularea investiţiilor, încurajarea creării de noi locuri de muncă şi printr-o distribuţie echitabilă a resurselor în cadrul societăţii româneşti", se arată în invitaţia USL la eveniment. În programul economic lansat astăzi, PSD şi PNl se pun de acord asupra impozitului pe venit, măsură care a creat controverse şi neînţelegeri între cele două partide pe parcursul negocierilor de fomare a alianţei. Astfel, liberalii şi social-democraţii propun o soluţie de compromis: o cotă progresivă de impozitare, dar nu mai mare de 16%.

Ne puteți urmări și pe Google News