Amenințări la televiziune. Ponta l-a provocat pe procurorul Portocală la bătaie în stradă

Amenințări la televiziune. Ponta l-a provocat pe procurorul Portocală la bătaie în stradă Sursa Foto: Arhiva EVZ

Victor Ponta, consilier al prim-ministrului Marcel Ciolacu, și fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, s-ar fi amenințat în direct într-o emisiune de televiziune. Victor Ponta s-a dezlănțuit după ce a citit un mesaj cu amenințări, pe care l-ar fi primit de la fostul magistrat.

Victor Ponta, consilierul premierului Marcel Ciolacu, s-a dezlănțuit în direct, la televiziune, după ce a citit un mesaj despre care spune că i-ar fi fost transmis de fostul procuror Mircea Negulescu, zis Portocală.  Cei doi au scăpat de acuzațiile penale pentru care au fost trimiși în judecată, de curând.

Victor Ponta, scandal în direct

Fostul premier PSD, în prezent consilier al lui Marcel Ciolacu, a participat la o dezbatere de televiziune. El a adus acuzații procurorilor DNA care l-au anchetat și trimis în judecată, pe el și pe cumnatul său, decedat. Victor Ponta a fost achitat, la finalul anului trecut, în dosarul Turceni-Rovinari. În acest context, el a declarat că dorește să acționeze în judecată statul român pentru despăgubiri.

„Cumnatul meu a fost un om discret, nu a făcut politică. El a fost adus în fața publicului de Onea și Portocala, care l-au arestat în 2015 ca să îmi dau eu demisia. Nu au reușit, dar mi-au făcut și mie apoi. În acești nouă ani, el nu a fost niciodată un om care a călcat legea. A fost o victimă, și a mea, că nu era arestat dacă nu era cumnatul meu, dar și a infractorilor ăstora care l-au nenorocit și sunt plătiți din bani publici și se duc la cârciumi și râd de noi toți, nu numai de Ponta”, a spus fostul premier PSD la Romania TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, Ponta spune că este, totuși, reținut în a da statul român în judecată. Aceasta pentru că eventualele despăgubiri pe care le-ar primi ar fi plătite din bugetul public, nu de cei pe care îi consideră responsabili. El a arătat spre Laura Codruța Kovesi și spre subordonații săi din DNA pe care îi consideră responsabili.

Victor Ponta despre Marcel Ciolacu

Sursa Foto: Arhiva EVZ

„Toți știm că Uncheșelu și Onea și Portocală au lucrat pentru Kovesi, dar nu putem să zicem nimic de Kovesi, că lucrează la Bruxelles. Voi depune plângere împotriva statului român pentru ce mi-au făcut mie. Dar tot am o reținere, că tot de la noi o să iau despăgubiri, nu de la nemernicii și ticăloșii care au comis abuzuri. Păi eu nu de la români vreau. În anul 2023, statul a platit 18 milioane despăgubiri, iar pe ei i-a luat Kovesi să îi protejeze și sunt plătiți cu zeci de mii de euro”, a mai spus consilierul lui Ciolacu.

Scenariile fostului premier PSD

Pentru a-și susține punctul de vedere, Victor Ponta a prezentat scenariul în care Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă ar fi arestați la ordin politic. Aceasta în condițiile în care ambii conduc partidele care formează alianța de guvernare și împart puterea cu președintele Klaus Iohannis.

„Dacă tăcem toti, se va întâmpla de sute de ori. Eu nu vreau să se întâmple asta nici lui Ciolacu, să înțeleagă aluzia, că dacă nu face ce trebuie pățește ca Ponta, nu vreau să i se întâmple nici lui Ciucă”, a mai spus fostul premier.

Ponta a comentat acest subiect în contextul morții cumnatului său, Iulian Herțanu. Acesta a fost anchetat de DNA într-un dosar penal întocmit în legătură cu o serie de contracte de achiziție publică la Consiliul Județean Prahova.

Mircea Negulescu

Mircea Negulescu, zis Portocală Sursa foto: arhiva EVZ

Victor Ponta amenințări cu fostul procuror Portocală

La finalul declarațiilor, fostul premier a citit un mesaj, pe care l-a arătat spre cameră, despre care a spus că i-a fost trimis de fostul procuror Mircea Negulescu. Fostul magistrat Portocală l-ar fi amenințat pe Victor Ponta cu instanța, iar acesta i-a propus să se bată în stradă.

„Uite, mi-a trimis Portocala mesaj: «Domnule Ponta, te voi acționa în judecată, eu nu sunt infractor și nici nemernic». Ba da, ești un infractor și un nemernic și abia aștept să te văd în fața instanței. Vreau să se termine treaba asta cu tine în pușcărie. Acest infractor, dacă nu a pățit nimic, prinde tupeu. Uite, mă amenință.

Abia aștept să ne vedem în instanta. Bine, dacă vrea, ne vedem și la el, la Ploiești, că el e interlop. Eu am fost crescut la Gara de Nord, dar pe mine m-au învățat părinții, am umblat prin lume, dar dacă vrea, vin și la el la Ploiești, ne batem la el pe stradă”, a spus Victor Ponta.