Fostul selecționer Victor Pițurcă a obținut 3.000 de lei din cele șapte milioane de euro pe care le-a solicitat în procesul de faliment al FC U Craiova S.A. El și-a obținut dreptul de a primi cei 3.000 de lei printr-o decizie a instanței care a încuviințat executarea silită a administratorului special Mircea Moise, care gestionează procedura de faliment pentru clubul craiovean.
Victor Pițurcă a obținut executarea silită a administratorului special FC U Craiova SA, Mircea Moise, în contextul datoriilor de aproape 7 milioane de euro pe care le-a solicitat. Cei 3.000 de lei recuperați de Pițurcă, reprezintă contravaloarea cheltuielilor de judecată.
„Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de petentul BEJ Gonț, Panait și Asociații, privind pe creditorul Pițurcă Victor şi pe debitorul Moise Mircea, în calitate de administrator special al FC U Craiova SA. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinţa civilă numărul 1033/SIND/13.10.2021, pronunţată de Tribunalul Braşov, în dosarul numărul 12049/63/2007/a49, rămasă definitivă prin nerecurare, pentru recuperarea creanţei în cuantum de 3.000 lei, la care se vor adăuga cheltuielile de executare, prin toate modalităţile prevăzute de lege. Fără cale de atac”, au decis magistrații.
Dosarul la care se face referire în hotărâre a fost judecat de o instanță din Brașov.
„Obligă în solidar contestatorii Mircea Moise în calitatea de administrator special al FC U Craiova SA, Asociaţia Comunitatea Suporterilor FC Universitatea Craiova, Mititelu Adrian Marin şi Mititelu Ileana să-i plătească creditorului contestat Pițurcă Victor suma de 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare”, se arată în decizia judecătorilor.
U Craiova are de recuperat 10 milioane de euro
Pe de altă parte, în urmă cu un an, Tribunalul Dolj a dispus ca FC U. Craiova SA să fie despăgubită de către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor cu circa 13 milioane de euro, reprezentând contravaloarea unui teren de 43 de hectare din Craiova. Din această sumă, Victor Pițurcă ar fi avut dreptul să recupereze, la masa credală aproximativ șapte milioane de euro, în veme ce diferența, de cinci milioane, urma să ajungă la familia Mititelu.
„Obligă pârâta Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor să acorde măsuri compensatorii prin 64.238.400 puncte corespunzătoare suprafeței de teren de 43 ha teren intravilan situat în Municipiul Craiova, în favoarea reclamatei Fotbal Club U Craiova SA”, a decis Tribunalul Dolj.
Mai exact, conform hotărârii, cele 64.238.400 de puncte reprezentau echivalentul sumei de 64.238.400 de lei, aproximativ 13 milioane de euro. Doar că sentința tribunalului a fost atacată cu apel, iar, luna trecută, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor a obținut o reducere a sumei. Astfel, de la 64 de milioane de lei, s-a ajuns la doar 10 milioane.
„Admite apelul. Schimbă, în parte, sentința atacată în sensul că: Acordă reclamantei măsuri compensatorii în cuantum de 10.011.370 puncte pentru terenul în suprafață de 43 ha situat în Municipiul Craiova. Păstrează restul dispozițiilor sentinței. Definitivă”, au decis judecătorii instanței de apel, conformSpynews.
Cum a obținut Pițurcă cei șapte milioane de euro
În vara anului 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție, admitea recursul formulat de Victor Pițurcă, împotriva deciziei Curții de Apel București, din decembrie 2012 și oblige clubul Universitatea Craiova să-i plătească șapte milioane de euro. Victor Pițurcă a solicitat această sumă după ce a fost dat afară din funcția de antrenor al grupării din Bănie, în 2011. Consiliul de Administrație a clubului a dispus rezilierea contractului său de muncă pe motiv de abateri disciplinare.
Selecționerul a ajuns în instanță cu acest dosar deși comisiile de specialitate ale Federației Române de Fotbal i-au dat dreptate și au decis ca U Craiova să-i plătească șapte milioane de euro. Suma este formată din 5 milioane de euro clauza de reziliere a contractului, 1,8 milioane de euro prima de instalare la carfe se daugă salarii restante. După ce a pierdut, un prim proces, la Curtea de Apel București, antrenorul a obținut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție.
„Admite recursul declarat de pârâtul Pițurcă Victor împotriva sentinței civile nr. 29 din 6 decembrie 2012 a Curții de Apel București – Secția VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale. Modifică în tot sentința atacată, în sensul că respinge acțiunea reclamantei Fotbal Club U Craiova, ca inadmisibilă. Irevocabilă”, a decis ÎCCJ.