Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Victor Costache – victima paranoiei electorale a lui Ludovic Orban
Victor Costache – victima paranoiei electorale a lui Ludovic Orban

Victor Costache – victima paranoiei electorale a lui Ludovic Orban

Despre Victor Costache, fostul ministru al Sănătății, cred c-am scris o camionetă de articole critice, multe dintre ele pamflete. Nu pot să nu semnalez însă că a fost victima paranoiei lui Ludovic Orban de a guverna cu ochii nu la România în restriște, nu la realitățile cumplite ale Crizei, ci la blestematele de sondaje.

Cum se ia de la unul la altul? Ce fel de rădăcină e? Cum să ne ferim de el în afară de a ne autoaresta la domiciliu? La aceste întrebări nu poate răspunde decît un studiu deopotrivă medical și sociologic. În cazul accidentelor de mașină studiile dau seamă de principala cauză a accidentelor mortale. Din 1000 de accidente mortale studiate, se conchide – să zicem – că 900 sînt din cauza oboselii la volan.

Cercetarea dă statului posibilitatea să ia măsuri pentru ca șoferii să se odihnească obligatoriu după un anumit număr de ore de condus. În cazul Coronavirus noi n-avem o minimă cercetare menită a spune specialiștilor și prin asta statului care e principalul mijloc de transmitere. Pe vremea cînd Virusul galopa spre Europa s-a spus că se ia prin palmele infectate cu saliva unui bolnav.

De aici interdicția de a da mîna cu o altă persoană. Se spunea că bolnavul a tușit în palme, că a pus mîna pe o masă de restaurant, că acolo a venit un ins sănătos care astfel s-a îmbolnăvit. S-a spus apoi că un ins bolnav care a strănutat într-o adunare dintr-o încăpere închisă i-a îmbolnăvit pe cei din jur. Așa s-a ajuns la interdicția adunărilor în spații închise și la distanțarea socială.

Acum, privind în urmă, la interdicțiile de atunci, ni se par din Era de Aur a Omenirii. Acum nu mai avem voie să ieșim din case nici măcar pe străzi pustii. Acum ni se spune să ne ștergem pe tălpile pantofilor la intrarea în casă pe două preșuri succesive.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: