Victor Costache a fost numit consilier onorific al actualului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

Demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, a produs reacții dintre cele mai diverse în rândul reprentanților clasei politice. Unii s-au declarat șocați de gestul său de a părăsi prima linie, într-un moment de criză, și aproape toți vorbesc de lipsa de competență managerială care se reflectă în situația dezastruoasă a sistemului medical.

Demisia lui Victor Costache a fost anunțată oficial de premierul Ludovic Orban, care a menționat că înlocuitorul acestuia va fi secretarul de stat Nelu Tătaru.

Președintele Pro România, Victor Ponta, unul dintre cei mai vehemenți critici ai Guvernului PNL, susține că ministrul Sănătății a demisionat pentru că n-a dorit să plătească pentru situația de la Suceava. În opinia sa, PNL dorește acoperirea dezastrului pentru a-l salva pe președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, principalul responsabil.

„Cu siguranță, Victor Costache are multe păcate, a fost pus ministru ca să facă afaceri pentru spitalele private, dar nu a mai putut pentru că a venit criza coronavirusului. Acum toate chestiunile politice legate de pandemie, în primul rând catastrofa de la Suceava unde se dorește să fie acoperit, ca să fie salvat baronul Flutur de la PNL, s-ar fi spart în capul lui. Din păcate această demisie e mult prea puțin și vine mult prea târziu. Ar trebui să plece tot Guvernul Orban și să lase în loc un guvern de profesioniști ca să avem o șansă”, a declarat Victor Ponta pentru Evenimentul Zilei.