Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Viața la Curte. Dragoste și răzbunare
Viața la Curte. Dragoste și răzbunare

Viața la Curte. Dragoste și răzbunare

Matei și Diana erau genul de cuplu după care oamenii întorceau capul cu admirație, cu invidie sau cu ciudă. O armonie perfectă, un sentiment de dragoste pură, sincronizare până și în bătăile inimii. Când Dumnezeu vrea să dea, dă cu carul.

Diana avea 25 de ani când s-a măritat, lăsând în urmă armate de inimi sfâșiate, iar Matei decisese, brusc, să devină bărbatul unei singure femei.

Au trăit împreună ani de liniște și fericire domoală, pentru că orice pasiune de început, în timp, se mistuie, lăsând în urmă amintiri frumoase, ori, dimpotrivă, răni adânci ce nu-și găsesc vindecare.

Matei și Diana își juraseră că vor fi împreună până la sfârșitul lumii, dar câți dintre voi nu ați făcut asta?

Copii n-aveau; la început pentru că nu doreau să le tulbure cineva fericirea, mai apoi pentru că nu s-a mai putut.

duceau amândoi o viață socială destul de activă, astfel că niciunul dintre ei nu simțea lipsa unor mogâldețe care să le încurce planurile.

Diana împlinise 39 de ani când a simțit că sfârșitul lumii, care trebuia să îi găsească împreună, venise mult prea devreme. Matei începea să se transforme într-un străin cu care nu mai împărțea decât un nume.

-Când trec de 40 de ani, toți bărbații o iau razna, o consola o prietenă. Important este să te faci că nu observi. Crezi că al meu nu-și rupe gâtul după toate puștoaicele ?

Dar Matei nu era genul acela de bărbat, iar Diana simțea că este mai mult decât criza de 40 de ani.

-Cred că are pe cineva. De fapt, nu cred, sunt sigură.

-Și ce ai de gând ? Îi ceri socoteală?

-Nu cred că sunt pregătită să îl las să mă mintă. Am să-i mai dau timp, poate își revine.

Bănuielile Dianei erau mai mult decât întemeiate. Matei era îndrăgostit de o tânără studentă la litere, pe care o cunoscuse la una din multele conferințe la care era obligat să participe.

Fata le servea participanților cești cu cafea, iar întâmplarea făcuse ca lui Matei să i-o arunce direct pe cămașa albă. Bărbatul era pe punctul de a face o criză de nervi, când furia lui s-a izbit de ochii diafani și decolteul generos al Mariei.

-Vă rog să mă iertați, domnule. Nu am făcut-o intenționat, se scuza fata.

-Nici nu am apucat să vorbesc, a răbufnit Matei. Eu sunt care trebuie să deschidă conferința, cum o să apar în halul acesta pe scenă?

Maria, care își ținea cu greu lacrimile, s-a așezat în genunchi, încercând să șteargă, cu mișcări haotice, cămașa pătată.

Matei a prins-o brutal de mâini și atunci s-a petrecut inevitabilul – era atât de tânără și de senzuală, pielea ei mirosea a proaspăt și a puritate, chiar dacă sânii imenși, care pierduseră bătălia cu rochia prea strâmtă, transmiteau alte mesaje.

Cum era să reziste Matei? Cum ? deși o iubea pe Diana, regretase mereu că natura fusese zgârcită cu ea la capitolul sâni. Acum vibra ca un copil la cireșe coapte, în fața acestei tinere neîndemânatice care îi ruinase conferința, pătându-i o cămașă de 300 de euro.

-Oprește-te, domnișoară, ne privește toată lumea, i-a spus pe un ton mai blând.

Maria s-a ridicat rușinată, privindu=l pe sub genele ce coborau ușor sub greutatea rimelului.

-Ce pot să fac ?

-Să-mi dai numărul tău de telefon.

-Doar atât ? a zâmbit ea cu o inocență studiată.

-Vom vedea dacă e doar atât.

Trecuseră patru luni de la acel incident și Matei simțea că își pierde mințile. Epuizase toate scuzele pentru a lipsi de acasă, încât realiza și el penibilul situației. Diana angajase un detectiv privat care îi aducea, săptămânal, dovezi ale infidelității.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Invitatii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: