Viața la bloc. Cui ești obligat să-i deschizi ușa. Scrie în lege și se sancționează

Viața la bloc. Cui ești obligat să-i deschizi ușa. Scrie în lege și se sancționează Sursa foto: Pixabay

Proprietarii de apartamente au obligația să respecte o serie de reguli privind buna-vecinătate. Pe lângă respectarea orelor de liniște, aceștia trebuie să se asigure că nu își deranjează vecinii. Conform unei legi date în anul 2018, cei care stau la bloc sunt obligați să permită accesul administratorului asociației în propriul apartament. Desigur, regula se aplică doar în anumite condiții.

Viața la bloc. Ce trebuie să știe proprietarii

Legea 196/2018 se referă la proprietarii care nu permit accesul administratorului asociației în propria locuință. Astfel, aceștia riscă să primească o amendă de până la 3.000 de lei. Legea a fost adoptată în urmă cu șase ani și se aplică în anumite condiții.

Concret, administratorul blocului poate solicita să intre într-un apartament dacă robinetul a fost uitat deschis.

Greșeala care îți poate aduce o amendă mare

Regula este considerată necesară în cazul celor care stau la bloc. Având în vedere că această neglijență poate duce la pagube semnificative, administratorul are dreptul să solicite accesul într-un apartament.

Ne puteți urmări și pe Google News
Viața la bloc, inundație

Sursa foto: Pixabay

Mai mult, administratorul poate intra peste proprietari și în cazul organizării unei petreceri zgomotoase. Astfel, acesta este responsabil cu soluționarea problemelor care le provoacă un disconfort celorlalți proprietari.

Viața la bloc. Cum trebuie să procedezi dacă ai inundație în casă

Administratorul blocului poate intra în apartamentele care necesită reparații. Cei care refuză să se supună acestei reguli pot primi amenzi cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

Inundațiile din apartamentele situate pe aceeași coloană sunt des întâlnite. Pentru a evita să plătești pagubele provocate vecinilor sau cele din propria locuință, o soluție la îndemână ar fi încheierea unei polițe de asigurare.

În cazul unor astfel de situații nedorite, dovezile sunt extrem de importante. Este recomandat să faci o serie de fotografii care să reflecte pagubele provocate de inundație.

În lipsa unei polițe de asigurare, proprietarul are obligația să anunțe asociația de proprietari, care va întocmi un proces verbal și va constata daunele.

Revista presei