Evenimentul Zilei > Monden > Viață după moarte: Supraviețuitorul unui atacului de cord și ceață verde
Viață după moarte: Supraviețuitorul unui atacului de cord și ceață verde

Viață după moarte: Supraviețuitorul unui atacului de cord și ceață verde

Viață după moarte și ceața verde. Senzațiile unui supraviețuitor al unui atac de cord sunt analizate de experți. Este reală sau nu experiența sa

Viața după moarte si ceața verde.

Viața după moarte este reală, cel puțin potrivit unui bărbat care a împărtășit detaliile îngrozitoare ale unei experiențe pe care a suferit-o în timpul unui atac de cord în urmă cu șase ani. Mulți oameni susțin că știu deja ce se întâmplă când murim. Oamenii care au rămas în pragul morții își amintesc adesea că au zburat printr-un tunel întunecat sau că au văzut viziuni ale celor dragi, decedați.

În cazuri extreme, oamenii susțin că au aruncat o privire în Iadului sau s-au întâlnit cu figuri religioase precum Iisus Hristos. Aceste fenomene profunde sunt cunoscute sub numele de experiențe de aproape moarte sau NDE și sunt catalogate de Fundația de Cercetare a Experienței Aproape de Moarte (NDERF).

Un cont NDERF descrie moartea și resuscitarea unui bărbat. Potrivit acestuia, pe nume Dave, a suferit un atac de cord în 2015, care l-a lăsat în moarte clinică pentru un minut. Și, deși inima nu i-a bătut în acest minut, Dave susține că are amintiri foarte puternice despre momentul în care a părăsit corpului său. Dave a comparat fenomenul cu senzația că a fost „dezlipit” de corpul său, după care s-a trezit.

El a spus: „Am fost într-un alt tărâm. La început, nu știam că am murit pentru că eram total conștient. Eram total uimit față de ceea ce vedeam. Eram înconjurat de o ceață verde. Venea un nivel scăzut de lumină dintr-o parte. Părea să vină din spatele ceții, de parcă aș fi fost într-un fel de gol.”

Viața după moarte și ceața verde

În acest moment, Dave a spus că i-a trebuit câteva secunde să-și dea seama că a murit. În mod ciudat, el își amintește că corpul său este transparent, mai că ar putea „să facă o schiță” a acestuia. Dave: „De asemenea, am putut vedea că picioarele mele aveau vene sau linii de culori diferite care le străbăteau”.

În ciuda faptului că nu suferea, Dave a spus că și-a dat seama că nu vrea să rămână în acest loc. În cele din urmă, s-a trezit în pat și a văzut că este înconjurat de paramedici. Lui David i s-a spus că inima lui s-a oprit pentru un minut și a fost dus la spital, unde a primit două stenturi pentru a trata un blocaj în inimă. El a spus: „Au trecut peste cinci ani acum fără probleme. Mi-am schimbat dieta și am făcut mai multă mișcare.”

Relatarea sa ar putea părea extraordinară, dar majoritatea experților nu ar considera o dovadă adevărată a vieții după moarte. Potrivit lui Christof Koch de la Scientific American, cercetătorii au descoperit similitudini între NDE și efectele convulsiilor parțiale complexe. Cercetătorii au spus, de asemenea, că NDE sunt halucinații declanșate de lipsa de oxigen care din creier în timpul unui moment de traumatism, cum ar fi un atac de cord. „Poate să provină de la lipsa de oxigen care afectează sistemul vizual, la creierul care se luptă să dea sens emoțiilor ciudate. De ​​la declanșarea unor mecanisme ale medicamentelor, la o serie de așteptări culturale. A fi aproape de moarte (sau a crede că ești) este o experiență fiziologică și psihologică unică. Nu este de mirare că produce o astfel de confuzie de priveliști și sunete.”