Viața de după viață: Cel mai mare mister care macină omenirea

Sursa foto: 42803418 © Sudok1 | Dreamstime.com

Conceptul de viață după moarte a fost un subiect de interes timp de secole. Diferite culturi și religii au propriile credințe despre ceea ce se întâmplă cu noi după ce murim. Unii cred în reîncarnare, în timp ce alții cred în viață după moarte sau într-o zi a judecății.

Scopul reîncarnării este de a atinge iluminarea spirituală și de a întrerupe ciclul nașterii și renașterii. Scopul unei vieți de apoi este de a trăi o viață corectă și de a fi răsplătit cu o viață de apoi plăcută. Scopul unei zile a judecății este de a-i judeca pe toți cei care au trăit vreodată și de a determina dacă vor merge în rai sau în iad. 

Există, de asemenea, unele persoane care cred în neant după moarte, unde conștiința încetează să mai existe și nu mai suntem conștienți de nimic. Teoriile predominante despre ce se întâmplă după ce murim rămân fără răspuns. Teoriile privind viața după moarte variază în funcție de culturi, religii și credințe filozofice. Reîncarnarea este cea mai veche și cea mai larg acceptată teorie, bazată pe ideea că, după ce murim, sufletul nostru renaște într-un corp nou.

Viața după moarte este o altă teorie comună, multe religii considerând că sufletul continuă să existe după moarte și merge pe un alt tărâm sau într-o altă dimensiune. Experiențele apropiate de moarte (Near-Death Experiences - NDE) oferă dovezi ale existenței unei vieți de apoi sau ale continuării conștiinței dincolo de moarte. Neantul este un produs secundar al activității creierului, iar atunci când creierul moare, conștiința încetează să mai existe. Se crede că fantomele și spiritele continuă să existe după moarte și pot fi capabile să comunice cu cei vii sau pot exista pur și simplu într-un alt tărâm sau dimensiune. Cercetările privind moartea reprezintă un domeniu vast și divers, care cuprinde diverse discipline precum medicina, psihologia, sociologia și filosofia.

Supoziții despre „viața” de după moarte

Rezultatele cercetărilor privind moartea includ anxietatea morții, îngrijirea paliativă, experiențele din apropierea morții (NDE), durerea și doliul, precum și credințele culturale și religioase. Anxietatea legată de moarte poate afecta sănătatea mintală și comportamentul oamenilor, ducând la evitarea subiectelor legate de moarte sau a comportamentelor care pot fi dăunătoare pentru sănătatea lor.

Îngrijirea paliativă poate îmbunătăți rezultatele pacienților, inclusiv prin reducerea durerii și a altor simptome, îmbunătățirea calității vieții și scăderea readmisiei în spital. Experiențele apropiate de moarte (NDE) sunt un fenomen comun care apare atunci când o persoană este aproape de moarte sau a fost resuscitată după moartea clinică. Durerea și doliul pot avea efecte atât fizice, cât și emoționale, inclusiv depresie, anxietate și risc crescut de boli cardiovasculare. Credințele culturale și religioase pot ajuta furnizorii de servicii medicale să ofere o îngrijire mai personalizată și să îmbunătățească rezultatele pacienților.

sursa: .dailygoodmorningkashmir.com