Evenimentul Zilei > Actualitate > VEZI ce sfat le-a dat Traian Băsescu pedeliştilor
VEZI ce sfat le-a dat Traian Băsescu pedeliştilor

VEZI ce sfat le-a dat Traian Băsescu pedeliştilor

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, care asigură interimatul până la Colegiul Director de duminică, a recunoscut că a vorbit ieri seara cu Traian Băsescu, dar spune că la acel moment îşi dăduse deja demisia.

După şedinţa Colegiului Director de ieri, în urma căreia conducerea PDL şi-a dat demisia în bloc, au apărut informaţii conform cărora Emil Boc a fost determinat să se retragă după o conversaţie la telefon cu Traian Băsescu.  În această dimineaţă, Boc a admis că a vorbit cu Băsescu, dar spune că acest lucru s-a petrecut după şedinţă şi nu în timpul acesteia. Întrebat ce sfat le-a dat şeful statului democrat-liberalilor, el a spus: "Să rămânem calmi".
Boc a mai declarat că este "puţin probabil" ca interimatul să se prelungească până după alegerile parlamentare, dând de înţeles că duminică, la Colegiul Director, se va stabili o dată pentru organizarea de alegeri interne şi că orice interimat va fi unul pe termen într-adevăr scurt.
De asemenea, liderul PDL a spus că, după desemnarea unei conduceri cu puteri depline în fruntea partidului, va veni vremea socotelilor şi pentru şefii de filiale care au obţinut rezultate slabe la alegeri. "Un preşedinte cu 10% nu poate să rămână preşedinte. Vor fi măturaţi de următoarea conducere a partidului", a declarat Emil Boc.
CITIŢI ŞI:

  • După demisia în bloc, o parte dintre liderii PDL au continuat şedinţa la restaurant
  • PDL iese din epoca Boc. Momentul-cheie: 10 minute la telefon cu Traian Băsescu