Vești proaste. Carantina nu va duce la rezolvarea problemei. Care este scopul?

Vești proaste. Carantina nu va duce la rezolvarea problemei. Care este scopul?

Explicații date de un specialist, care se află în prima linie a bătăliei cu pandemia.

Unul dintre medicii care luptă în această perioadă cu pandemia de coronavirus a vorbit despre importanța pe care o are carantina, în condițiile în care măsurile restrictive sunt neplăcute și contestate de mulți oameni. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara,  a explicat că este esențială respectarea unor reguli minime pentru a împiedica extinderea problemei.

„Carantina nu oprește, dar încetinește pandemia. În această perioadă am tras de timp să avem tratamente, să ne dotăm spitalele și să apară un vaccin. Masca, distanțarea sanitară și această igienă fac parte din cei 7 ani de acasă, nu din îngrădirea drepturilor”, a declarat Cristian Oancea la B1 TV.

„Sperăm să nu ajungem în situația colegilor din Italia”

Ne puteți urmări și pe Google News

Legat de situația existentă la Terapia Intensivă a spitalului pe care îl conduce, medicul a afirmat că, e de sperat că nu se va ajunge la situația pe care a traversat-o Italia în această primăvară.

Atunci când cadrele medicale au fost nevoite să decidă cine poate fi salvat și vine nu. „Teoretic se poate face o procedură, prin care se organizează la nivelul spitalului o comisie ce stabilește speranța la viață a unei persoane. Sperăm să nu ajungem în situația colegilor din Italia. (...) Lumea nu înțelege că suntem aceeași oameni care au mesaje foarte clare. În acest moment noi nu suntem și aceeași situație, dar dacă vom continua să ne purtăm iresponsabil, vom ajunge și acolo”, a mai spus Cristian Oancea.

Medicul ia în calcul și agravarea situației. „Cred că suntem undeva la 75% - 80% din capacitate la nivel național, la ATI și dacă vom menține acest număr de 3.000 – 4.000 de cazuri noi, timp de două săptămâni, este foarte posibil ca acea limită să se atingă. Noi îndemnăm în conitnuare la responsabilizare, dar din păcate în continuare nu se respectă regulile.”