Veşti nu prea bune pentru pensionari de la Poşta Română. Ar putea apărea celebrele cozi de altădată. Aşa cum se poate înţelege din mărturia unui pensionar, măsura gândită nu a fost prea bine înţeleasă în ţară. Astfel, mulţi pensionari au crezut că poştaşul nu va mai veni acasă la ei pentru a le aduce pensia.

Veşti nu prea bune pentru pensionari de la Poşta Română

„Un om în vârstă și un om bolnav n-ar putea cu cardul! Cardul e pentru oamenii angajați! Vine poștașul acasă, la un om bolnav, vine până la poartă și atunci altfel e. Sunt mulți bătrâni și bolnavi și oamenii așteaptă acasă!

Io-s de acord cu poșta! Nu ne știm a ne descurca. Noi care nu suntem învățați cu tehnologia asta nouă, ne descurcăm mai greu! Până te obișnuiești, durează un pic! Eu sunt de acord cu automatizarea, dar nu sunt de acord să se desființeze dintr-odată!

Mai ales că generația asta mai în vârstă nu are posibilitatea de a se deplasa! Trebuie să rămână și acolo cineva care să ducă pensia! Sunt unii care stau la 20 de km față de ultima comună, sat…

Nu vreau să pun nicio pensie pe card că io nu știu să umblu cu cardul! Eu nu vreau așa ceva! De ce scoate poștașul? Ce are poștasul? Nu au bani să îl plătească, dar au bani pentru ei? Eu nu știu să mă descurc cu cardul! Și unde să merg femeie de 82 de ani?”, au declarat mai mulţi pensionari, conform Antena 3.

Directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, a lămurit subiectul şi i-a liniştit pe pensionari. „Poșta Română, în momentul de față, ca să clarificăm orice semn de întrebare cu privire la acest proiect, nu vizează migrarea pensiilor pe card.

Poșta Română are o politică de incluziune financiară. Această politică de incluziune financiară vizează dezvoltarea portofoliului de servicii al Poștei Române în mediul rural și urban. Nu vorbim sub nicio formă de luarea acestor beneficii pe care oamenii din mediul rural le ai.

Poștașul vine în continuare la ușă și aduce pensia

Şi nici nu ne dorim să facem ceva forțat. Ceea ce ne dorim noi în acest moment, și afirm acest lucru cu tărie, și vreau să transmit și o asigurare tuturor pensionarilor… Poștașul vine în continuare la ușa acestora și le va aduce pensia.

Noi știm și suntem conștienți de rolul pe care poștașii îl au în comunitățile în care își desfășoară activitatea. Însă, ce propunem este răspunderea în noua realitate a anului 2021. Mai exact, mă refer la faptul că din ce în ce mai mulți oameni care ies la pensie migrează spre această zonă a primirii pensiei pe card.

Mai mult decât atât, vrem să fim în piață în momentul în care această migrare pe card a pensiilor are loc și Poșta Română să poată fi în continuare furnizorul distribuirii pensiilor către toți oamenii, fie că vorbim despre oamenii care sunt pe card, fie că vorbim despre cei care optează pentru distribuirea cash în continuare a pensiei”, a declarat Horia Grigorescu la Antena 3.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla când şi la sate se va putea ridica pensia numai prin card. În oraşe, nu de puţine ori au fost observate cozi în faţa bancomatelor în ziua în care venea pensia. În plus, nu de puţine ori, acele bancomate au fost insuficient alimentate cu bani, astfel încât pensionarii au fost nevoiţi să aştepte o zi, două sau chiar mai multe până au putut primi banii.