VEȘTI ÎNGROZITOARE despre Florin Piersic. Decizia care i-a SPERIAT de MOARTE pe FANII actorului

VEȘTI ÎNGROZITOARE despre Florin Piersic. Decizia care i-a SPERIAT de MOARTE pe FANII actorului

Marele actor român Florin Piersic pare să traverseză o perioadă foarte grea, iar starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece.

De curând Piersic a fost nevoit să refuze perioadă participarea la unele spectacole la care a fost chemat. El a ales să rămână în zona Clujului. Fanii se întreabă dacă nu este bolnav. 

Potrivit unor surse, marele actor ar fi decis să se odihneascămai mult şi să acorde o grijă mai mare stării sale de sănătate, chiar dacă a fost toată viața lui un personaj foarte activ. 

Cariera

Acesta a fost plecat în Danemarca de curând, pentru un spectacol, dar a simţit oboseala pricinuită de această distanţă mare. Marele actor Florin Piersic s-a născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj, din părinţi bucovineni (mama - originară din Valea Seacă, tatăl - medic veterinar, originar din Corlata). Şi-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta şi Cajvana, apoi în Cernăuţi şi, ulterior, la Cluj-Napoca, unde a urmat Liceul de băieţi nr. 3 (în prezent, Colegiul Naţional Emil Racoviţă).

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1957, iar spectacolul de absolvire a fost Peer Gynt de Henrik Ibsen. 

La doi ani după absolvire, a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, obţinând rolul principal în Discipolul diavolului. Au urmat Tragedia optimistă, Oameni şi şoareci sau Orfeu în Infern, piese care au scos în evidenţă talentul şi naturaleţea actorului.

De-a lungul anilor, a interpretat zeci de roluri pe scena Naţionalului bucureştean, în piese ca Act veneţian, Zbor deasupra unui cuib de cuci, Gaiţele, Idiotul, Logodnicele aterizează la Paris, "Cartea lui Ioviţă". 

Este un actor cu talent, carismă, cu o carieră impresionantă, cu temperament, sensibilitate, putere, energie, drag de artă şi de oameni.

În televiziune

Celebritatea şi popularitatea actorului au venit nu doar din rolurile de pe scenă, ci şi din cele de pe marele sau micul ecran, el având o bogată activitate în cinematografie, unde a jucat în peste 55 de filme. Debutul în film s-a produs cu Ciulinii Bărăganului, în 1957, interpretând rolul lui Tănase. Şi-a evidenţiat talentul în Neamul Şoimăreştilor (1965) regizat de Mircea Drăgan, apoi în filmul care l-a făcut foarte cunoscut - De-aş fi Harap Alb (1965), regizat de Ion Popescu-Gopo.

Televiziunea l-a adus şi în casele oamenilor care nu mergeau la teatru sau la cinematograf să-l vadă, prezentându-l nu doar în spectacole de teatru, Tv sau în filme, ci şi în numeroase emisiuni de divertisment, în care a dovedit că poate cânta la fel de bine cum joacă. 

După ce a jucat în rolul Zmeului în filmul muzical Rămăşagul, regizat de Ion Popescu Gopo, a fost şi personaj principal în musicalul Corina de Edmond Deda (după Jocul de-a vacanţa de Mihail Sebastian), în ambele având-o parteneră pe Angela Similea, cu care a colaborat şi în emisiuni de divertisment Tv. Tot cu Angela Similea a înregistrat în duet o piesă foarte cunoscută în anii 80, Nufărul alb.