Evenimentul Zilei > Social > Vești bune pentru sute de mii de pensionari! Vor încasa bani în doar câteva săptămâni. Anunțul a fost făcut în direct
Vești bune pentru sute de mii de pensionari! Vor încasa bani în doar câteva săptămâni. Anunțul a fost făcut în direct

Vești bune pentru sute de mii de pensionari! Vor încasa bani în doar câteva săptămâni. Anunțul a fost făcut în direct

Vești bune pentru vârstnici! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat o serie de măsuri prin care intenționează să construiască „un scut care să-i apere pe părinții și bunicii noștri”. Peste un milion de pensionari din România vor beneficia de sprijin financiar din partea statului în luna ianuarie.

Peste un milion de pensionari din România încasează, potrivit ultimelor date actualizate de Casa Națională de Pensii, sume ce variază între 1.000 și 1.600 de lei. Ministrul Muncii a anunțat că această categorie socială va beneficia de sprijin financiar din partea statului, în luna ianuarie. Este vorba despre cea de-a 13-a pensie.

Ministerul Muncii vine în ajutorul pensionarilor

„Majorăm pensia minima de la 800 la 1000 de lei, mărim valoarea punctului de pensie și acordăm acel sprijin pensionarilor care au pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei. Prin aceste măsuri vrem să facem un scut care să-i apere pe părinții și bunicii noștri”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, miercuri seară.

Oficialul a precizat că cea de-a 13-a pensie va fi acordată vârstnicilor după ce va avea loc indexarea pensiilor. „Este normal să se facă indexarea, după care să se aplice acea măsură. Noi am discutat că trebuie sa-i sprijinim pe cei cu pensiile mici, mai ales în această perioadă. Va fi majorarea, indexarea, după care se aplică acel sprijin”, a explicat Marius Budăi.

Când se va acorda cea de-a 13-a pensie

Potrivit poziției ministrului Muncii, a 13-a pensie ar urma să fie acordată în luna ianuarie. „A 13-a indemnizație am instituit-o momentan pentru persoanele cu dizabilități. Pe această cale vreau să mulțumesc partenerilor de coaliție care au fost de acord cu acest pachet social al PSD”, a mai spus Marius Budăi într-o intervenție televizată la România TV.

În altă ordine de idei, potrivit ultimelor actualizări realizate de Casa Națională de Pensii, în luna noiembrie a anului 2021, peste un milion de pensionari au încasat sume cuprinse între 1.000 și 1.600 de lei. Concret, ar fi vorba despre 1.339.192 de vârstnici.

Cele mai mici pensii din România sunt în valoare de 500 de lei, sumele fiind încasate de 353.900 de beneficiari ai asigurărilor sociale. Acestea au crescut, în luna noiembrie, cu doar 2 lei. Alte 336.719 de persoane încasează între 501 şi 700 de lei, în timp ce 202.149 de vârstnici beneficiază de sume ce variază între 701 şi 800 de lei. 229.237 de români au pensii ce variază între 801 și 900 de lei, în timp ce 223.320 de pensionari încasează între 901 lei și 1.000 de lei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.