Vești bune pentru românii pasionați de trasee montane: S-a redeschis circulația pe Transalpina. Ce restricții sunt

Vești bune pentru românii pasionați de trasee montane: S-a redeschis circulația pe Transalpina. Ce restricții sunt Sursă: Icononiac | Dreamstime.com

Românii, precum și turiștii străini, fie că se deplasează cu mașina, bicicleta sau motocicleta, pot să admire din nou priveliștea spectaculoasă de pe Transalpina. Circulația rutieră este din nou deschisă publicului, începând cu data de 1 iunie, cu anumite restricții cu privire la tonaj și viteza de circulație. Tot aici, turiștii pot să deguste preparate tradiționale, precum tocan de oaie, bulz cu mămăligă sau prăjituri de casă.

Vești bune pentru românii și turiștii care vor să facă trasee pe Transalpina la sfârșitul săptămânii. Începând cu ziua de miercuri, 1 iunie, de la ora 08.00, circulația rutieră de pe cea mai înaltă șosea din România a fost redeschisă. Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a precizat, însă, că traficul se va desfășura cu respectarea unor restricții.

S-a redeschis circulația rutieră pe șoseaua Transalpina

„În urma verificărilor făcute de o comisie, s-a luat decizia ca circulația pe drumul național DN 67C-Transalpina să se redeschidă începând cu data de 1 iunie, ora 8.00”, a anunțat Prefectura Dolj.

Reprezentanții instituției citate au adăugat, însă, că, pe timpul nopții, circulația rutieră va fi închisă. Astfel, șoferii vor putea să circule pe această șosea doar în intervalul orar 07.00 - 21.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește restricțiile impuse pe Transalpina, acestea vor fi luate în funcție de condițiile meteorologice și/sau în cazul în care autoritățile demarează o lucrare de renovare în zona drumului.

Ce restricții vor fi aplicate la nivelul drumului

„Circulaţia rutieră va fi închisă/restricţionată pe durată limitată în funcţie de condiţiile meteorologice (ceaţă, ploi torenţiale, furtună etc.), ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanşele sau căderile de stânci (...) și în cazul executării unor lucrări în zona drumului”, se arată într-o informare emisă de Prefectura Dolj.

Au mai fost aplicate și restricții permanente de tonaj, potrivit sursei citate. Astfel, maximul de tonaj acceptat pe șoseaua Transalpina, pe cât de vestită, pe atât de periculoasă, este de 3,5 tone. Viteza maximă cu care pot circula șoferii în această zonă este de 30 de km pe oră.

Pe perioada sezonului rece, circulația pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară, a fost închisă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, mai exact a poleiului periculos. Astfel, pentru siguranța șoferilor, CNAIR şi Poliţia Rutieră, au luat decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800), potrivit reprezentanților Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.