Evenimentul Zilei > International > Gata, „Vestele Galbene” sunt pe cale de a deveni MARCĂ ÎNREGISTRATĂ. Primul pas spre POLITICĂ
Gata,  „Vestele Galbene” sunt pe cale de a deveni MARCĂ ÎNREGISTRATĂ. Primul pas spre POLITICĂ

Gata, „Vestele Galbene” sunt pe cale de a deveni MARCĂ ÎNREGISTRATĂ. Primul pas spre POLITICĂ

Florian Philippot a DEPUS marca „Vestele Galbene” la Institutul Naţional de Proprietate Industrială (INPI) în vederea alegerilor pentru Parlamentul European.

Potrivit L'Opinion, o rudă a preşedintelui Les Patriotes a depus marca "Vestele galbene" la INPI. O idee asumată ca un prim pas în dezvoltarea "unei liste hibride, jumătate dintre patrioti, jumătate veste galbene" pentru alegerile europene de anul viitor.

În timp ce opoziţia face rolul echilibristului pentru ''a seduce Vestele Galbene'' , fără a da impresia că vrea să ''înghită'' mişcarea, Florian Philippot ia taurul de coarne. Potrivit L'Opinion, preşedintele Partrioţilor – ex mâna dreaptă a lui Marine Le Pen – a depus la INPI marca ''Vestele Galbene'' (încă nevalidată de institut).

''Este o precauţie în perspectiva europenelor. Programul nostru fiind 100% compatibil cu cererile Vestelor, vom putea promova o listă ''Vestele Galbene'', sau ''Cu Vestele Galbene''. ''Patrioţii'' speră să depăşească 1%, dar cu introducerea Vestelor, se speră să se depăşească 8%, portrivit unui sondaj Odoxa. În sprijinul ideei vin oameni de cultură şi din showbiz. De remarcat că la INPI a fost mare înghesuială pentru înregistrarea mărcii Vestele Galbene.