Evenimentul Zilei > Monden > Veste mare pentru cinefili. Cel mai așteptat film al decadei trecute va apărea anul viitor
Veste mare pentru cinefili. Cel mai așteptat film al decadei trecute va apărea anul viitor

Veste mare pentru cinefili. Cel mai așteptat film al decadei trecute va apărea anul viitor

Au trecut mai bine de 10 ani de la lansarea filmului care a emoționat o planetă întreagă. A fost așteptat an după an, și s-au lansat supoziții legate de ce noutăți va aduce o continuare. Regizorul a făcut anunțul: sunt toate șansele ca urmarea să fie lansată în 17 decembrie 2022.

Regizorul James Cameron a anunțat, marți, că vrea să reia filmările la ”Avatar 2”, astfel încât la finele anului viitor pelicula să poată fi lansată.  Filmările au fost suspendate din cauza crizei generate de noul coronavirus. ”Vreau să reiau lucrul la ”Avatar”, ceea ce nu pot face acum din cauza stării de urgenţă. Totul se află în pauză”, a declarat Cameron într-un interviu acordat revistei Empire. El se declară însă ”optimist” în privinţa lansării primei dintre cele patru continuări planificate.

”Existau mari posibilităţi ca filmările noastre să fie amânate timp de câteva luni, dar încă putem reuşi”, a precizat James Cameron. El și echipa de producție au aflat că filmările la acest lungmetraj ar putea fi reluate la sfârşitul lunii mai în Noua Zeelandă, o ţară care a anunţat că a stăvilit epidemia de coronavirus. Deplasarea în această țară fusese programată să aibă loc chiar înainte de declararea pandemiei.

Cineastul a precizat că, în aceste condiții, mulţi membri din echipă lucrează de acasă, inclusiv la procesul de editare. După lansarea lungmetrajului ”Avatar”, ambiţioasa producţie următoarelor patru ”sequel”, care a suferit întreruperi din diferite cauze, preconiza ca ”Avatar 2” să fie lansat în decembrie 2021, iar ”Avatar 3” să ajungă în cinematografe în decembrie 2023, urmând ca celelalte două filme din serie să respecte algoritmul de doi ani între filme.

Sursa: Agerpres.ro

Sursa foto: Facebook /  Avatar