Evenimentul Zilei > International > Vestele Galbene din Paris au intrat cu forța într-un spital renumit. Zeci de arestări după proteste: „Atenție, sunt pacienți aici!”
Vestele Galbene din Paris au intrat cu forța într-un spital renumit. Zeci de arestări după proteste: „Atenție, sunt pacienți aici!”

Vestele Galbene din Paris au intrat cu forța într-un spital renumit. Zeci de arestări după proteste: „Atenție, sunt pacienți aici!”

Procurorul general al Parisului a demarat o anchetă după ce protestatarii de miercuri au pătruns într-un spital renumit din Paris și au încercat să forțeze ușa unității de terapie intensivă.

Susținătorii Vestelor Galbene care au fost printre demonstranți spun, în schimb, că s-au refugiat în spital după ce poliția franceză a lansat mai multe grenade cu gaze lacrimogene.

Treizeci și două de persoane se află în prezent în custodia poliției, sub acuzația de „adunare pentru comiterea degradării și violențe”, a declarat procuratura pentru Euronews.

Ministrul Afacerilor Interne francez, Christophe Castaner, a declarat că spitalul Pitie Salpetriere a fost „atacat” de zeci de militanți anti-capitaliși și „blocuri negre”, o grupare desprinsă din Vestele Galbene.

Directorul spitalului, Marie-Anne Ruder, a declarat că poarta a fost forțată și a văzut zeci de oameni care intrau înauntru, unii purtând celebrele veste galbene, iar unii dintre ei aveau fețele acoperite. Ea a chemat poliția din cauza „comportamentului violent și amenințător”.

„Câteva zeci de persoane au încercat să forțele usă în unitatea de terapie intensivă”, a mai spus acesta, adăugând că forțele de ordine s-au prezentat la 10 minute după apel.

Directorul spitalelor din Paris, Martin Hirsch, a declarat că imaginile din interiorul spitalului arată cum un grup de asistente medicale au încercat să țină ușile închise, strigând: „Atenție, sunt pacienți aici!”.