Printre propunerile avansate s-a numărat și cea legată de construirea unor centre after school în curtea unor parohii pentru a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii în timpul săptămânii.

„Lăcașele de cult ocupă un loc esențial în patrimoniul cultural al Sectorului 1. Acestea nu reprezintă doar locuri de reculegere, ci și importante monumente istorice și de artă. Majoritatea bisericilor din Sectorul 1 sunt clădiri-monument istoric, foarte vechi, care necesită lucrări urgente de consolidare și restaurare atât pentru siguranța credincioșilor, cât și pentru conservarea valorilor arhitecturale ale patrimoniului. De aceea, administrația locală va colabora și pe viitor cu conducătorii parohiilor din Sectorul 1 în derularea unui amplu program de investiții atât pentru conservarea patrimoniului religios, dar și pentru construirea de noi lăcașe de cult în zonele lipsite de biserici”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Conducătorii lăcașurilor de cult au fost însoțiți de Protopopul Sectorului 1, Dan Toader, care a accentuat, la rândul său, necesitatea continuării parteneriatului între administrație și biserică în interesul comunității locale.

„Era nevoie de această întâlnire pentru ca noua administrație să se familiarizeze cu problemele credincioșilor care fac parte din parohiile de pe raza sectorului 1. Preoții, pe lângă slujirea de la altar, cunosc cel mai bine problemele credincioșilor în plan social și uman. Se dorește ca, în perioada următoare, să se pună bazele unei colaborări cu Primăria Sectorului 1  pentru dezvoltarea de cantine sociale, grădinițe, centre sociale pentru bătrânii și copiii proveniți din familii cu venituri reduse”, a declarat Dan Toader, Protopopul Sectorului 1.

Astfel de întâlniri, între reprezentanții lăcașelor de cult din Sectorul 1 și conducerea primăriei  vor avea loc lunar. La următoarea întâlnire, capii bisericilor sunt așteptați cu propuneri concrete pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă credincioșii din Sectorul 1.