„Ne gândim să creăm un pachet complet pentru bolnavul oncologic, cu tot ce are nevoie de la momentul diagnosticării, pe parcursul tratamentului, monitorizare şi activităţi medicale de suport conexe, gen kinetoterapie, consiliere psihologică, şi să venim cam cu tot ceea ce beneficiază pacienţii în străinătate.

În momentul de faţă o problemă este monitorizarea pacientului oncologic, între cele şase cure sau cinci cure câte se fac şi atunci, creând acest pachet, vom scoate pacientul oncologic din masa mare de pacienţi în ceea ce priveşte investigaţiile paraclinice, fie imagistică, fie laborator”, a declarant Vasile Ciurchea la Parlament, potrivit Agerpres.

Totodată, acesta a făcut referire și la accesul moleculelor noi pentru tratamentul acestei boli.

„În ceea ce priveşte accesul moleculelor noi pentru tratament cancerului, într-un timp foarte scurt, acestea vor putea intra foarte repede pe piața românescă pe baza analizelor rezultatelor noilor tratamente pentru a scurta astfel timpul de așteptare al pacienților”, a precizat președintele CNAS.

Ciurchea a pus că pune la socoteală şi crearea unor centre regionale sau universitare de oncologie, care să aibă la bază protocoale internaţionale.