Evenimentul Zilei > Economie > Veneto Banca îşi LICHIDEAZĂ afacerile DIN ROMÂNIA. Ce trebuie să ştie DEPONENŢII ROMÂNI
Veneto Banca îşi LICHIDEAZĂ afacerile DIN ROMÂNIA. Ce trebuie să ştie DEPONENŢII ROMÂNI

Veneto Banca îşi LICHIDEAZĂ afacerile DIN ROMÂNIA. Ce trebuie să ştie DEPONENŢII ROMÂNI

Intesa Sanpaolo SpA a anunţat luni că planificata achiziţie a activelor viabile ale băncilor Veneto Banca şi Popolare di Vicenza, bănci care se confruntă cu mari probleme financiare, ar putea duce la închiderea a aproximativ 600 de sucursale şi renunţarea la aproximativ 3.900 de angajaţi, printr-un program de plecare voluntară, transmit Bloomberg, AP şi Reuters.

În acest context sucursala Veneto Banca din Bucureşti se va închide şi ea.

„Veneto Banca nu face parte din suita băncilor româneşti cu capital străin. Ea este o sucursală a băncii din Italia, care funcţionează la noi pe baza paşaportului european. Banca a anunţat lichidarea afacerilor în regiunea noastră europeană, ceea ce înseamnă că va lichida afacerile din România. Asta presupune că trebuie să-şi vândă aici afacerea. Se pare că Intensa este interesată să cumpere”, a declarat în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, Adrian Vasilescu, consilier BNR.

„Pentru depunătorii la această bancă, este important să ştie că în cazul în care nu se rezolvă nicio tranzacţie, nu sunt în niciun pericol, pentru că absolut toate depozitele vor fi preluate de către Fondul de Garantare Italian”, a adăugat Adrian Vasilescu.