Evenimentul Zilei > Actualitate > Vedete şi nume mari. Elegantă, sofisticată, avangardistă: Săptămâna Modei de la New YORK
Vedete şi nume mari. Elegantă, sofisticată, avangardistă: Săptămâna Modei de la New YORK

Vedete şi nume mari. Elegantă, sofisticată, avangardistă: Săptămâna Modei de la New YORK

Săptămâna Modei de la New York, organizată între 4 şi 11 septembrie, prezintă în acest an colecţiile lui Britney Spears şi Miley Cyrus.

Urmând exemplul Victoriei Beckham, care s-a lansat cu succes în modă în 2008, Britney Spears îşi prezintă în acest an colecţia de lenjerie de corp, în timp ce Miley Cyrus promite să atragă atenţia prin colaborarea sa cu Jeremy Scott pentru Moschino. O altă aspirantă la podiumul modei este Serena Williams, care îşi va îmbina ambiţiile de la US Open cu prezentarea din 9 septembrie, a doua zi după închiderea turneului internaţional de tenis. Toate aceste colecţii vor fi prezentate în afara podiumului oficial.

Familia spaniolă

Colecţiile pentru sezonul primăvară/vară 2015 vor defila pe podiumul de la Lincoln Center. Anul acesta, notează EFE, se remarcă prezenţa tânărului creator spaniol Roberto Etxeberría, născut la Eibar, în 1976. El completează "familia spaniolă" formată din veteranul Custo Barcelona, Desigual, Pedro del Hierro și DelPozo.
La Săptămâna Modei de la New York vor fi prezente însă și numele mari din lumea modei, care au făcut ca New York-ul să devină una dintre capitalele de referință ale eleganței. America Latină va fi reprezentată de Carolina Herrera și de Oscar de la Renta, în timp ce gazdele vor fi prezente prin nume ca Ralph Lauren, Donna Karan și Calvin Klein.
Din partea Europei, pe podiumul de la New York vor defila creaţiile Dianei Von Furstenberg şi ale unor titani precum Versace, care îşi va prezenta noua linie "hipster" — Versus Versace — creată de designerul Anthony Vaccarello.

Creatorii Primei Doamne

Nu vor lipsi nici creatorii preferaţi de prima doamnă a SUA Narciso Rodríguez, Jason Wu şi Thakoon sau "copiii răsfăţaţi" ai influentei Anna Wintour, directoarea revistei Vogue, Alexander Wang şi Altuzarra.

Designerul care va închide ediţia de anul acesta a New York Fashion Week va fi talentatul Marc Jacobs, prezent, ca întotdeauna, cu două linii de creaţii: una mai sofisticată, care îi poartă numele, şi una mai experimentală, dar mai interesantă şi mai "accesibilă": "Marc by Marc Jacobs"!