Evenimentul ZileiInternationalVedetă condamnată la închisoare! Pedepsit pentru că ar fi insultat Poliţia

Vedetă condamnată la închisoare! Pedepsit pentru că ar fi insultat Poliţia

Vedetă condamnată la închisoare! Pedepsit pentru că ar fi insultat Poliţia
Un rapper a fost condamnat la un an de închisoare, pe motiv că a insultat poliţia în videoclipul unui cântec postat pe rețelele de socializare.

Verdictul împotriva lui Mohamed Mounir, cunoscut sub numele de Gnawi, a fost dat luni de o instanţă din oraşul Sale din nord-vestul Marocului. Artistul în vârstă de 31 de ani a fost arestat pe 1 noiembrie, imediat după ce a difuzat pe social media o înregistrare live în care face rime și înjură, spunând că  a fost abuzat de poliţie.

Unul dintre avocații rapperului susține că procesul este motivat de o melodie anterioară înregistrată de Mounir împreună cu alţi doi rapperi marocani, în care vorbesc despre dreptatea socială şi corupţia din regat. Ar fi vorba de piesa ”Aacha al-Chaab” a devenit virală pe social media. Aceasta are deja  16 milioane de vizualizări pe YouTube.

Verdictul de luni poate fi atacat. Imediat după pronunțarea sentinței, mai mulți fani ai lui Mounir s-au adunat în faţa tribunalului şi protestat, cerând eliberarea lui. Și Amnesty International a reacționat, într-un comunicat public.

”Exprimarea paşnică a unei critici la adresa poliţiei sau a autorităţilor nu este o infracţiune. (…) Dreptul internaţional protejează dreptul la libertatea de exprimare – chiar şi când opiniile împărtăşite sunt şocante sau jignitoare”, a punctat directorul Amnesty International pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Heba Morayef, conform Agerpres.

Sursa foto: YouTube


Accesează: