Evenimentul Zilei > Politica > Vecinii stau cu ochii pe noua casă a lui Băsescu
Vecinii stau cu ochii pe noua casă a lui Băsescu

Vecinii stau cu ochii pe noua casă a lui Băsescu

Fostul președinte și soția sa s-au mutat în vila RA-APPS din strada Nikolai Gogol. Chiar dacă este păzită, locuința nu îi va conferi prea multă intimitate, fiind situată la nici trei metri de un imobil cu patru etaje

Traian și Maria Băsescu au ajuns, ieri dimineață, în jurul orei 09.00, în casa în care urmează să locuiască.

Dintr-o dubiță, care le-a adus o parte din lucruri, au fost scoase, încă de dimineață, un cal din lemn în mărime naturală și un urs împăiat, care au fost amplasați la intrarea în locuință. Fostul președintele le-a adus pentru amuzamentul nepoților, ne-a declarat un apropiat al acestuia: „Unul a fost primit, altul a fost cumpărat. Mai sunt și alții. Alții au pitici de grădină, domnul președinte are aceste animale”.

În jurul orei prânzului, fostul președinte și soția au plecat spre casa din domeniul Scroviștea, din care a anunțat că se mută ieri, deși mai erau lucruri de adus în cartierul Primăverii.

„Imobilul nu asigură nici protecția fizică și nici intimitatea”

Zilele trecute, Traian Băsescu a trimis către RAAPPS o scrisoare în care avertiza că nu sunt respectate mai multe cerinţe, precum intimitatea.


FOTO: Calul și ursul au fost aduși pentru a-i amuza pe nepoțeii fostului președinte FOTO: RĂZVAN PETRESCU„Imobilul nu asigură protecţia locatarilor, adică nici protecţia fizică şi nici intimitatea mea şi a familiei mele, nici în interiorul imobilului şi nici în curte, urmare a faptului că pe toată latura de sudvest a curţii şi a locuinţei se află construit un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu ușurință a persoanelor care locuiesc în imobilul și în curtea imobilului din strada Gogol nr. 2, dar și a persoanelor care vizitează acest imobil.


Traian Băsescu avertizează că orice incidente de securitate vor fi responsabilitatea RA-APPS și a Guvernului.


Acest lucru contravine prevederilor din HG nr. 1000/1999, anexa 1, punctul 10. Vă atenţionez că, din acest punct de vedere, întreaga responsabilitate pentru eventuale evenimente sau incidente ce ar putea să apară în timp (violarea intimității, intrarea prin efracție în curte sau în locuință, afectarea siguranței mele și a familiei mele etc.) vor fi responsabilitatea RAAPPS şi a Guvernului României”, a scris Traian Băsescu în solicitarea trimisă RAAPPS.

Locuință renovată

Renovarea casei din Gogol a costat RA-APPS 300.000 de euro. Și, până zilele trecute, casa a fost în reparații, pentru că erau mai multe probleme, inclusiv cu izolația imobilului. Chiar dacă vila a fost renovată, fostul președinte nu este mulțumit de ea.

După lucrările de renovare, la vila din Primăverii au fost construite scări din marmură. Muncitorii care au lucrat la renovare au pus termopane, uși de stejar.

Au schimbat instalaţia sanitară şi electrică, au făcut lucrări la acoperiş, la curte, au schimbat porţile, au zugrăvit. În curte au pus gazon. Casei i s-a mai instalat un sistem de supraveghere video. Scările au fost placate cu marmură.

De trei ori bunic

Fostul președinte Traian Băsescu are trei nepoței, doi băieței și o fată. Cea mai mare, Sofia Anais – copilul Elenei Băsescu, căsătorită cu omul de afaceri Bogdan Ionescu – s-a născut la 1 septembrie 2013. Nașul lui Sofie Anais a fost Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului. La 14 noiembrie 2014, s-a născut cel de-al doilea nepot al fostului șef al statului, Radu, copilul cuplului Ioana Băsescu – Radu Pricopie, cei doi fiind căsătoriți din iunie 2014. În sfârșit, la 31 ianuarie 2015, Elena Băsescu a născut un băiețel, pe care l-a botezat Traian. „Am primit nobilul titlu de bunic!”, scria fostul președinte, la acel moment, pe Facebook.