VASLUI. “Denis pericol public” a ajuns la puşcărie

VASLUI. “Denis pericol public” a ajuns la puşcărie

Judecătorii Curtii de Apel Iasi au decis, la finele lunii ianuarie, că Denis Şerban Răianu, zis şi Denis “pericol public”, care a terorizat comuna Şuletea, furând tot ce-i cădea în mână, să execute doi ani, zece luni si 20 de zile de închisoare

Începând din 2015, până anul trecut în toamnă, Denis Răianu a furat de la bătrâni, a spart inclusiv Biserica din Şuletea, judeţul Valui, furând din cutia milei, a spart magazine în Şuletea, a spart o casă din satul Fedesti unde a dat peste omul lăsat să păzească casa şi l-a bătut, a trecut apoi la spargeri în oraşul Murgeni, fiind mereu prins, informează site-ul vasluian vremeanoua.ro. Dar, de fiecare dată, judecătorii bârlădeni l-au lăsat liber, punându-l sub control judiciar, sau condamnându-l la măsura reeducării. Că era minor. Procurorii de caz din Parchetul bârlădean au făcut apel şi, la Iaşi, s-a făcut dreptate! Denis va merge la închisoare!

Dovedit de un moş de 70 de ani

Practic, “Denis pericol public”, era convins că poate fura tot ce-i trecea prin minte, pentru că, deşi la Politia Şuletea erau câteva plângeri pe numele lui, politistii se miscau tare greu cu dosarul penal. Astfel, abia în luna martie, după ce Denis Răianu a furat telefonul unei bătrâne şi a spart Biserica din comuna Şuletea, furând cutia milei si distrugând hainele preotului, când a început mediatizarea cazurilor de furt a fost si Denis luat de “urechi” şi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. A primit, prima dată, măsura controlului judiciar de la judecătorii bârlădeni, iar la apelul făcut de procurori, judecătorii vasluieni au trimis cazul spre rejudecare. Între timp, Denis Răianu nu s-a potolit, ci a continuat să fure, povestesc ziariştii de la vremeanoua.ro În luna august, a intrat într-o casă din satul Fedeşti, încercând să fure ce era mai de valoare. Dar Denis a dat nas în nas cu Toader Zainea, de 70 de ani, care avea grijă de casa respectivă. Denis s-a “cagulat” corespunzător pentru a nu fi recunoscut, dar nea Toader s-a luptat ca un leu cu tânărul hoţ, pe care l-a prins puternic de “bijuterii”. Acesta a ţipat si a început să plângă, abandonându-si puloverul cu care era îmbrăcat în mâinile puternice ale lui nea Toader Zainea. După voce si după pulover, nea Toader Zainea a ştiut cu cine s-a luptat, recunoscându-l pe hoţul satului, Denis Răianu. Si ca să vezi, Denis a fost anchetat, dar tot sub control judicar a rămas.

Sentinţa de la Iaşi

“(...)Aplică inculpatului Răianu Denis Serban, măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru săvârsirea infractiunii de furt calificat. Descontopeste pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor. Majorează pedeapsa stabilită inculpatului Răianu Denis Serban pentru săvârsirea infractiunii de furt calificat, de la 1(un) an si 2(două) luni la 1 (un) an si 4 (patru) luni. Majorează pedeapsa stabilită inculpatului Răianu Denis Serban pentru săvârsirea infractiunii de furt calificat, (persoana vătămată Parohia Răscani), de la 1(un) an si 2(două) luni la 1 (un) an si 4 (patru) luni. Contopeste pedepsele stabilite inculpatului Răianu Denis Serban, respectiv: 1 an si 4 luni închisoare pentru infractiunea de furt calificat în dauna persoanei vătămate Petcu Cristinel Marian; 1 an si 4 luni închisoare pentru infractiunea de furt calificat în dauna persoanei vătămate Parohia Răscani si 1 an si 4 luni închisoare pentru infractiunea de furt calificat în dauna persoanei vătămate Parohia Suletea, în pedeapsa cea mai grea de 1 an si 4 luni, la care adaugă 1/3 din totalul celorlalte două pedepse, respectiv 10 luni si 20 de zile închisoare, pedeapsa finală fiind de 2 (doi) ani, 2 (două) luni si 20 (douăzeci) zile închisoare. Inculpatul va executa numai pedeapsa închisorii. Majorează durata termenului de supraveghere de la 2 (doi) ani la 4 (patru) ani. Majorează numărul de zile de muncă neremunerată în folosul comunitătii la prestarea cărora a fost obligat inculpatul Răianu Denis Serban, de la 60 de zile la 90 zile.”, este sentinţa dată de judecătorii Curţii de Apel Iaşi.