"Este o nominalizare foarte, foarte bună. Este un om care are multă experienţă în zona respectivă, a mai condus Serviciul de Informaţii Externe, şi cred că nu numai grupul nostru al parlamentarilor PNL îl va vota. Cred că va trece de Parlament", a declarat Blaga, citat de Agerpres.

El a menţionat că "este dreptul personal al preşedintelui să facă o astfel de propunere". Întrebat ce crede despre faptul că reprezentanţii PSD îl consideră pe Ungureanu "un personaj toxic", Blaga a spus: "Este poziţia PSD pe care nu vreau să o comentez, dar să nu uite că întotdeauna, apropo de întrebare, şefii serviciilor vin din Opoziţie".

"Eu sunt convins că vor fi voturi şi din partea PSD. Sunt oameni lucizi acolo. Aţi văzut şi ieri la Strategia de Apărare Naţională", a adăugat Blaga.

Copreşedintele PNL a precizat că va discuta despre susţinerea propunerii cu liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea.

"O să discutăm. Nu am avut ieri (o întâlnire – n.r.). Ieri, în timp ce sărbătoream cu colegii, aflasem că am astfel de discuţii. Eu când le am, le recunosc", a mai spus Blaga.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, astăzi, în funcţia de director al SIE pe Mihai-Răzvan Ungureanu.