Varianta Delta a coronavirusului tinde să devină dominantă în Europa. Ce se întâmplă în Olanda

Varianta Delta a coronavirusului tinde să devină dominantă în Europa. Ce se întâmplă în Olanda

Jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 confirmate în Olanda sunt cu varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, a estimat vineri institutul pentru sănătate publică olandez RIVM, care a avertizat asupra riscului unui nou val epidemic în toamnă.

Acelaşi institut estimase anterior că procentul de 50% al infectărilor cu varianta Delta urma să fie atins la jumătatea lunii iulie.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 creşte de asemenea în Olanda, ţară ce numără circa 17 milioane de locuitori, fiind vineri de 960, faţă de cele 845 confirmate joi. Dar deocamdată nu se înregistrează o creştere a spitalizărilor.

Avansul rapid al variantei Delta a coronavirusului, detectată prima dată în India, este observat şi în alte ţări europene. După ce această variantă a devenit predominantă în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona, ea este responsabilă acum pentru mai mult de jumătate din noile cazuri de COVID-19 în Germania, pentru circa o treime din acestea în Franţa şi circa 22% în Italia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic în Europa: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

Varianta Delta va deveni predominantă în Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat estimarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), potrivit căreia până în august varianta Delta va deveni predominantă în Europa. De asemenea, OMS a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat, săptămâna aceasta, că persoanele cu schemă de vaccinare completă par să fie protejate de varianta Delta.

Ne puteți urmări și pe Google News