"Ponta a avut o viaţă nefericită că l-a găsit Bobeică vai de capul lui pe Champs-Elysee. Nu e o jignire să spui că face sex. A fost preluat de servicii, l-au ajutat să ajungă la Parchet, apoi l-a pus Adrian Năstase şeful Corpului de Control. Florian Coldea nu mai e activ acum, e pasiv.", a spus Marian Vanghelie în emisiunea lui Ionuţ Cristache.

Potrivit unei declarații făcută de fostul senator PSD Valer Marian, Marian Bobeică ar fi fost rezident al SIE la Paris și unul din oamenii care l-au cunoscut pe Victor Ponta în 1990. Iată un fragment din declarația acestuia făcută în septembrie 2015:

La început a fost stabilirea unei relații apropiate cu rezidentul SIE de la Paris, Marin Bobeică, cunoscut drept homosexual, în perioada autoexilului estival a lui Victor Ponta din 1990 în capitala Franței. Ulterior, mai mulți martori au afirmat că Victor Ponta le-a fost prezentat de către Marin Bobeică în perioada 1990-2000, cu diverse ocazii publice , drept „băiatul meu”.

Şi acuzaţiile la adresa lui Victor Ponta nu s-au oprit aici: "Eu nu am fost prieten nici cu Ponta, nici cu Dragnea. Ponta a fost parte componentă a sistemului împreună cu Maior. Au gândit ce să facă cu PSD, unul să ajungă premier, altul preşedinte. Când noi vorbeam cu PDL, Ponta s-a dus la Traian Băsescu acasă ca să îl pună ministrul Justiţiei, dar fără susţinerea partidului. Arestarea lui (Adrian) Sârbu a fost din cauza lui Ponta, a lui Dan Diaconescu din cauza lui Ponta şi Oprea.", a mai spus Vanghelie.