Evenimentul Zilei > Politica > VÂLCOV și POP, SANCȚIONAȚI pentru MESAJELE la adresa lui IOHANNIS
VÂLCOV și POP, SANCȚIONAȚI pentru MESAJELE la adresa lui IOHANNIS

VÂLCOV și POP, SANCȚIONAȚI pentru MESAJELE la adresa lui IOHANNIS

CNCD a decis sancționarea lui Darius Vâlcov și pe fostul ministru al Educației, Liviu Pop, în privința mesajelor în care au afirmat că Forumul Democrat al Germanilor este organizație nazistă.

Darius Vâlcov a fost sancționat cu 2.000 de lei deoarece a sugerat că președintele României, Klaus Iohannis, este liderul unei organizații naziste.

”Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizaţie nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizaţie fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, şi Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că preşedintele României este liderul unei organizaţii naziste. 
Fapta se sancţionează cu amendă contravenţională în cuantum de 2.000 de lei.”, se arată în comunicatul CNCD, conform Agerpres.

Liviu Pop a primit un avertisment contravențional.

„Afirmaţia publică a domnului Liviu Pop, din data de 23 august 2018, conform căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizaţii naziste, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000. 
Fapta se sancţionează cu avertisment contravenţional.”, se mai arată în comunicat.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: