Darius Vâlcov a fost sancționat cu 2.000 de lei deoarece a sugerat că președintele României, Klaus Iohannis, este liderul unei organizații naziste.

”Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizaţie nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizaţie fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, şi Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că preşedintele României este liderul unei organizaţii naziste. 
Fapta se sancţionează cu amendă contravenţională în cuantum de 2.000 de lei.”, se arată în comunicatul CNCD, conform Agerpres.

Liviu Pop a primit un avertisment contravențional.

„Afirmaţia publică a domnului Liviu Pop, din data de 23 august 2018, conform căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizaţii naziste, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000. 
Fapta se sancţionează cu avertisment contravenţional.”, se mai arată în comunicat.