Vaccinul rușilor. Moscova către SUA: Vom fi primii, la fel cum am fost cu Sputnik

Vaccinul rușilor. Moscova către SUA: Vom fi primii, la fel cum am fost cu Sputnik

Directorul Institutului american de boli infecțioase, dr. Anthony Fauci, și-a exprimat temerea că vaccinurile dezvoltate de Rusia și de China nu prezintă suficiente garanții de siguranță pentru pacienți.

În cursa pentru a găsi un nou vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 unele țări merg prea repede. Este ceea ce se teme dr. Anthony Fauci, vocea „rațiunii științifice” din Statele Unite cu privire la pandemia Covid-19.

El și-a exprimat dubiile cu privire la siguranța vaccinurilor dezvoltate în prezent de Rusia și China.

„Sper cu adevărat că rușii și chinezii și rușii își testează vaccinurile înainte de a le oferi oricui”, a spus el în timpul unei audieri în fața Congresului Statelor Unite.

Ne puteți urmări și pe Google News

A afirma că dispui de un vaccin data să fie distribuit înainte de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun altceva”, a adăugat directorul  Institutului american de boli infecțioase, care consideră că Statele Unite nu vor depinde de vaccinurile altor țări.

Rusia a anunțat săptămâna aceasta că speră să înceapă producția industrială, încă din septembrie și octombrie, a două vaccinuri împotriva Covid-19.

Acestea sunt dezvoltate de cercetătorii unor centre de profil de stat.

Kiril Dmitriev, președintele unui fond suveran rusesc de finanțare a dezvoltării unuia dintre cele două vaccinuri, a comparat cursa actuală pentru vaccinul anti Covid-19  cu cucerirea spațiului.

„Americanii au rămas gură-cască când au auzit semnalul de la Sputnik”, primul satelit artificial lansat de URSS în 1957, a declarat el pentru canalul american de știri CNN.

„Cu vaccinul va fi la fel. Vom fi primii”. Moscova nu a distribuit date științifice care susțin siguranța și eficacitatea vaccinurilor sale.

Mai multe proiecte de vaccin au arătat rezultate încurajatoare, inclusiv unul chinez, realizat în comun de un institut de cercetare militară și grupul farmaceutic CanSino Biologics.

Armata chineză a autorizat acest vaccin în rândurile sale, la sfârșitul lunii iunie, chiar dacă ultimele faze ale testării nu au început.

Trei vaccinuri dezvoltate în țările occidentale se află în ultima fază a studiului clinic pe oameni: unul de la compania americană Moderna, unul dezvoltat de Universitatea Britanică din Oxford în parteneriat cu laboratorul AstraZeneca și unul de la Alianța germano-americană BioNTech / Pfizer.