Vaccinarea, în continuare un subiect delicat. Medicii se lovesc de REFUZUL părinților

Vaccinarea, în continuare un subiect delicat. Medicii se lovesc de REFUZUL părinților

Vaccinarea nu este pentru România un subiect comod, în condițiile în care foarte mulți părinți nu își imunizează copiii, în ciuda faptului că, până în prezent, s-au înregistrat 32 de decese din cauza rujeolei

La 2 săptămâni de la relansarea campaniei de imunizare împotriva rujeolei, în unele judeţe adulţii refuză să îi aducă pe cei mici în faţa doctorilor. Vaccinarea poate salva vieţi, însă nu toţi părinţii par să înţeleagă acest lucru, relatează stirileprotv.ro

 

Caravanele formate în comunităţile în care nu există medici de familie au recuperat doar o parte dintre copiii cu schemă incompletă. În tot acest timp, numărul celor care s-au îmbolnăvit de rujeolă a trecut de 8.400, iar decesele au ajuns la 32.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Puţini dintre copiii care trăiesc în cartierul Valea Rece din Târgu Mureş au trecut vreodată pragul unui cabinet medical. Părinţii spun că nu au timp să meargă la doctor sau că nu este necesar.

 

Caravana care a ajuns aici zilele trecute a reuşit să vaccineze aproape 100 de copii.

 

432 de cazuri au de rujeolă au fost întregistrate până acum în judeţul Mureş, iar un copil a murit. Până acum doar 20% dintre micuţii nevaccinati au fost recuperaţi.

 

Dr. Valeria Herdea, medic pediatru, a delarat: “Oamenii trebuie să înţeleagă că vaccinarea salvează vieţi, pierdem timp important, consultatii importante când stăm să convingem să vină la vaccin...”

 

În judeţul Bistriţa Năsăud, rata de vaccinare a ajuns la 81%. Este una dintre zonele cu un procent mare de recuperare a copiilor nevaccinati. În schimb, la Suceava, 12 procente dintre părinţi au semnat că refuză imunizarea copiilor, iar 30% dintre ei nu s-au prezentat la cabinetele medicilor.

 

În ceea ce priveşte legea vaccinări, ministrul Sănătăţii a anunţat în şedinţa că această a trecut de Guvern.

 

Pe de altă parte, sunt în continuare probleme cu celelalte seruri aflate în schemă obligatorie de vaccinare. Vaccinul pneumococic oferă protecţie împotriva meningitei, a pneumoniei şi otitei.

 

Înainte de administrarea lui, cel puţin 200 de copiii mureau anual din cauza acestor boli. Ministrul Sănătăţii a promis că serul va fi distribuit gratuit, însă până acum nu a ajuns în cabinetele medicilor de familie. Iar parinții cumpără singuri. O doză de vaccin pneumococic poate ajunge şi la 250 de lei.