Evenimentul Zilei > International > Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, în line dreaptă. E doar o chestiune de timp. Măsura, pe masa președintelui
Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, în line dreaptă. E doar o chestiune de timp. Măsura, pe masa președintelui

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, în line dreaptă. E doar o chestiune de timp. Măsura, pe masa președintelui

Mai sunt câteva proceduri de îndeplinit pentru ca în Statele Unite ale Americii să fie demarată o campanie de vaccinare, cu Pfizer, a copiilor de 5-11 ani.

Autoritățile din Statele Unite ale Americii (SUA) au de gând să vaccineze, cât mai curând, 28 de milioane de copii ce au vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Această problemă delicată a fost dezbătută și la nivelul Casei Albe. Vaccinul folosit va fi Pfizer, iar ampla campanie de imunizare a celor mici va începe imediat după ce autoritățile sanitare vor emite autorizația.

Ce planuri au autoritățile din SUA pentru a începe vaccinarea copiilor

„Eforturile noastre de planificare înseamnă că vom fi gata să începem vaccinările în câteva zile după recomandarea finală” din partea Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, au spus oficialii de la Casa Albă în cadrul unui comunicat.

Un grup de experţi al CDC urmează să aibă o dezbatere pe acest subiect, la datele de 2 şi 3 noiembrie. Apoi, recomandarea agenţiei urmează să fie publicată foarte curând după această întrunire.

Anterior, un comitet consultativ al Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite ale Americii va analiza datele furnizate de Pfizer, la data de 26 octombrie. Dacă recomandarea sa este pozitivă, FDA va da undă verde pentru a deschide calea către CDC.

Ce modificări importante a suferit vaccinul produs de cei de la Pfizer

Ambalajul vaccinului a fost modificat, astfel încât să fie mai mai uşor de utilizat, cu pachete de 10 flacoane (fiecare conţinând un număr de 10 doze). Guvernul american va furniza, de asemenea, echipamentul necesar inoculărilor, inclusiv ace mai mici.

Reprezentanții Guvernului de la Washington au dat asigurări că Statele Unite dispun de suficiente doze pentru a imuniza toţi copiii din această grupă de vârstă.

Altfel, în SUA, în luna septembrie, cnsilierii științifici ai US Food and Drug Administration, agenția care administrează tratamentele medicale în Statele Unite ale Americii, au votat cu o majoritate covârșitoare împotriva cererii Pfizer de a oferi o a treia doză de vaccin.