Minivacanța de 1 Mai, la Mamaia, cu prețuri de Dubai

Minivacanța de 1 Mai, la Mamaia, cu prețuri de Dubai Stațiunea Mamaia. Sursa foto: Dreamstime.com

Pentru a face față numărului crescut de turiști care se așteaptă să vină la mare pentru minivacanța de 1 Mai și de Paști, hotelierii și proprietarii de cazări de pe litoralul românesc se pregătesc intens. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să fie pregătiți să cheltuie mai mult decât în anii precedenți.

La mare căutare în această perioadă sunt însă și destinații populare din afară, precum Grecia și Turcia, acolo unde turiștii români se pot bucura de mare și de vremea caldă, la prețuri mai scăzute.

Minivacanța de 1 Mai. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia

În stațiunile de la malul mării, prețurile pentru cazare încep de la 250 de lei pe noapte. Cu toate acestea, nu toate hotelurile sunt deschise, iar în unele unități de cazare prețurile pentru o noapte pot fi mai ridicate decât în străinătate.

Spre exemplu, pentru sejurul de 1 Mai, o noapte la un hotel de patru stele din partea nordică a stațiunii Mamaia poate ajunge la suma de 1550 de lei. În Dubai, pentru aceeași categorie de hotel, costul pentru o noapte este de aproximativ 1100 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În minivacanța de 1 Mai, un alt hotel de patru stele pune la dispoziție camere de închiriat la prețul de 923 de lei pe noapte. În cazul hotelurilor de două stele, prețurile scad semnificativ, cu posibilitatea închirierii unei camere cu 212 lei pe noapte.

Hotel

Sursa foto: dreamstime.com

În Neptun, prețul pentru cazare la un hotel de trei stele în minivacanța de 1 Mai este de 169 de lei, în timp ce la Costinești, pentru un hotel de două stele, tariful urcă la 319 lei. În Venus, costul pentru cazare la un hotel de patru stele ajunge la 682 de lei pentru o noapte.

În Vama Veche, prețurile pentru cazare la hotelurile de trei și respectiv două stele variază între 380 și 389 de lei.

La prețuri să se aștepte turiștii pe litoral

Pe lângă costul cazării în minivacanța de 1 Mai, turiștii care aleg să își petreacă debutul sezonului estival pe litoralul românesc ar trebui să țină cont de creșterea semnificativă a prețului produselor.

De exemplu, o porție de hamsie, care în anii anteriori putea fi achiziționată chiar și cu zece lei, acum nu este disponibilă la mai puțin de 35 de lei în unele localuri.

Litoralul românesc

Sursa foto: Arhiva EVZ

Peștele a devenit astfel un produs considerat de lux, iar prețurile pentru icre au crescut și ele semnificativ, ajungând la 40 de lei pentru 100 de grame, potrivit Adevărul.