Vacanța de iarnă. Programul școlar al elevilor din Republica Moldova

Vacanța de iarnă. Programul școlar al elevilor din Republica Moldova Sursa foto: Arhiva EVZ

Elevii din Republica Moldova vor intra în vacanța de iarnă pe 23 decembrie și se vor întoarce la școală pe 9 ianuarie. În această perioadă, grădinițele vor rămâne deschise.

Vacanța de iarnă a elevilor din Republica Moldova, din învățământul primar și secundar, va începe pe 23 decembrie. Vacanța de iarnă va dura 17 zile, a precizat șeful Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi. Semestrul doi va începe pe 9 ianuarie.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, Andrei Pavaloi a transmis că semestrul întâi al anului școlar se finalizează pe 22 decembrie. În săptămâna curentă, care este ultima săptămână până la vacanță, are loc instruirea elevilor despre securitatea vieții și sănătății. La fel, au loc activități festive în contextul sărbătorilor de iarnă.

Vacanța de iarnă. Grădinițele rămân deschise

Andrei Pavaloi a mai spus că în perioada menționată au vacanță doar elevii din învățământul primar și secundar. Grădinițele vor activa în continuare, cu excepția zilelor de sărbătoare libere, la fel și instituțiile de învățământ extrașcolar.

Ne puteți urmări și pe Google News
Grădiniță

Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) din Republica Moldova a mai anunțat că va lansa programul „Rețeaua școlilor model”. Astfel,  vor fi făcute investiții în 35 de instituții din întreaga țară. Aceasta înseamnă reparație capitală, dotare la standarde europene, renovarea terenurilor de sport, amenajarea curților, asigurarea eficienței energetice și implementarea tehnologiilor digitale.

Alocație socială pentru elevi

Subiectul a fost discutat în cadrul unui eveniment la care au fost analizate rezultatele Republicii Moldova în Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor PISA 2022. Discuția a întrunit șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și directori de școli din întreaga țară.Scopul a fost acela de a lansa unele schimbări în pregătirea elevilor.

MEC va propune o alocație socială pentru părinții care au copii în școli cu mai puțin de 50 de elevi și care vor să facă tranziția într-o instituție cu condiții mai bune de studii. Acești copii vor beneficia de alimentație gratuită. Iar pentru transportarea lor urmează să fie achiziționate 70 de autobuze școlare noi.