Vacanță inedită în România. Festivalul Plăcintelor Pădurenești

Vacanță inedită în România. Festivalul Plăcintelor Pădurenești Plăcinte. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un sat situat la 1.000 de metri altitudine așteaptă an de an turiști de pretutindeni. Acolo are loc Festivalul Plăcintelor Pădurenești, eveniment care a fost organizat pentru prima dată în urmă cu doar câțiva ani, dar a atras interesul turiștilor. De atunci zona s-a dezvoltat iar localnicii au pus pe picioare mai multe afaceri.

Persoanele care vor să aibă parte de o vacanță inedită în România pot trece pe lista locurilor de vizitat munții Poiana Ruscă. Acolo, la 1.000 de metri atitudine, se află un sat care s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Turismul în această zonă a început să înflorească odată cu Festivalul Plăcintelor Pădurenești. Evenimentul a fost organizat prima dată în 2019. De atunci, numărul turiștilor crește de la an la an.

De ce să mergi la Festivalul Plăcintelor Pădurenești în vacanță

Un loc inedit pentru vacanță: Festivalul Plăcintelor Pădurenești

Ce oferă satul unde are loc Festivalul Plăcintelor Pădurenești. Sursa foto: Ținutul Pădurenilor, Cerbăl / Facebook.

Județul Hunedoara oferă multe atracții turiștilor. Tot acolo se află și Poiana Răchițelii, satul din România aflat în inima munților Poiana Ruscă. Situat la peste 1.000 de metri altitudine, satul oferă nu doar peisaje pitorești, ci și un festival inedit, care atrage an de an turiștii. Să petreci o vacanță în inima munților pare idilic, însă ai parte și de multe tradiții sau mese sănătoase și copioase.

Poiana Răchițelii numără aproximativ 100 de locuitori care, în urmă cu doar câțiva ani, trăiau aproape izolați. Lucrurile s-au schimbat după ce a fost asfaltat drumul care îl leagă de municipiul Hunedoara. Satul este amplasat pe o culme, înconjurată de codri seculari, oferind priveliști impresionante. El se află la finalul unui trasei care începe de la Castelul Corvinilor, pe valea pârâului Zlaşti până la izvoarele acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Satul situat la peste 1.000 de metri altitudine nu era pe lista de vacanță a românilor până în urmă cu câțiva ani. În 2019 a fost organizat pentru prima dată Festivalul Plăcintelor Pădurenești. De atunci evenimentul a avut loc an de an, pe timpul verii. Invitații sunt întâmpinați cu muzică, costume populare și voie bună. Totuși atracția principală este plăcinta, care încântă papilele gustative ale turiștilor.

Secretul Plăcintelor Pădurenești nu este dezvăluit oricui

Turiștii care au participat până acum la festival laudă plăcintele făcute de localnicii. Mulți au fost curioși să afle secretul acestor preparate delicioase, însă gospodinele spun că nu a fost dezvăluit nimănui rețeta. Aceasta este moștenită din generație în generație.

„Pentru ca plăcinta să fie cu adevărat pădurenească trebuie urmați cu sfin­țenie câțiva pași. Din generație în generație, pădurenii își învață copiii cum să prepare tradiționalele plăcinte”, spun gospodinele. Secretul nu este îm­părtășit nimănui, notează MesagerulHunedorean.

Festivalul Plăcintelor Pădurenești

Rețeta de plăcinte Pădurenești se transmite din generație în generație. Sursa foto: Ținutul Pădurenilor, Cerbăl / Facebook

Cei care vor să treacă Poiana Răchițelii pe lista cu locuri de mers în vacanță trebuie să țină cont de câteva detalii. Plăcintelor Pădurenești se organizează în perioada verii și îi așteaptă pe turiști cu multe provocări. Anul trecut au avut loc concursuri de tors lâna, de făcut garduri și multe altele. Cei care vor să participe la eveniment vor avea aparte și de un foc de tabără spectaculos.

Poiana Răchițelii nu este doar un loc de vacanță. Oamenii sunt interesați de zonă

Satul aflat la peste 1.000 de metri altitudine nu este doar o destinație de vacanță. În ultimii ani s-a dezvoltat mult, mai ales în ceea ce privește turismul. De când drumul a fost asfaltat, a început să crească și interesul pentru proprietățile din zonă. Unii vor să se mute într-o zonă de munte liniștită, în timp ce alții vor să pună pe picioare o afacere în turism.

Localnicii din Poiana Răchițelii au profitat și ei de ocazie și au început să pună dezvolte diverse afaceri. Au construit pensiuni și s-au gândit la activități de care turiștii ar fi încântați. Pentru că numărul de persoane care vizitează acest sat a început să crească de la an la an, prețul caselor și a terenurilor din zonă sunt din ce în ce mai mari.