Vacanţa de 1 Mai, cu mai puţin de 100 de euro

Vacanţa de 1 Mai, cu mai puţin de 100 de euro

Pe litoralul românesc, tarifele sunt similare cu cele de anul trecut. În ţările învecinate puteţi găsi cazare şi cu 15-20 de euro/noapte. Dacă doriţi şi masa inclusă, preţurile sunt mai mari cu 50%.

Cu cortul la 15 lei pe noapte, la pensiune cu 100 de lei/noapte sau la hotel cu 200 de lei/noapte - ofertele pentru vacanţa de 1 Mai se adresează oricărui buget.

Prin tradiţie, destinaţia preferată a românilor este litoralul românesc. Consultanţii din domeniu spun însă că acelaşi buget este suficient pentru o excursie în Bulgaria, Ungaria şi chiar Grecia sau Muntenegru.

„Vacanţa de 1 Mai este un obicei al tinerilor care dispun de bugete mici şi preferă să petreacă în grupuri. Tocmai de aceea, ofertele pentru această perioadă nu prea depăşesc 100 de euro/ persoană”, spune Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.

La Vama Veche, cazarea pe noapte - 15 lei

Dacă banii sunt limitaţi şi pretenţiile se adaptează uşor condiţiilor, cea mai ieftină variantă de vacanţă este cortul: în Vama Veche sau 2 Mai, preţurile variază între 15 şi 20 de lei/noapte pentru un cort. La mica înţelegere, preţul poate să fie chiar mai mic, respectiv 10 lei.

Cei care preferă Vama Veche, dar nu vor să rişte să se trezească dimineaţa cu nisip în ochi, pot opta pentru cazarea în pensiunile şi hostelurile din zonă. În funcţie de numărul de paturi din cameră şi de confort, preţurile pornesc de la 50 de lei şi ajung la 100 de lei de persoană.

La hoteluri, un pachet de două nopţi porneşte de la 200 de lei/persoană.

Unde se poate evada în străinătate cu bani puţini

Campionul preţurilor în privinţa vacanţelor în străinătate este tot Bulgaria. După ce au atras numeroşi turişti de Paşte, vecinii speră să dea lovitura şi de 1 Mai.

În staţiunile Albena şi Constantin şi Elena, de exemplu, o noapte în apartamentele din noile complexuri de vacanţă costă între 8 şi 10 euro. La hoteluri, tarifele care includ şi masa în regim all inclusive ajung la 20-25 de euro/persoană.

  • Ungaria. O destinaţie apro piată în special pentru cei din vestul ţării, capitala Ungariei, Budapesta, are hotelieri care s-au adaptat la trendul pieţei. Ca să atragă turişti, unităţile din jurul oraşului practică preţuri de 15-20 de euro/noapte.
  • Muntenegru. Este o destinaţie mai puţin cunoscută pentru români, dar cu mult potenţial, atât din punct de vedere al atracţiilor, cât şi al preţurilor. La Kotor, de exemplu, cazarea într-un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, costă în jurul a 35 de euro. Cei care optează pentru vile particulare pot achita însă doar 15-20 de euro/ noapte.
  • Grecia. Atracţia principală rămâne Paralia Katerini: un pachet de câteva zile, cu mic dejun inclus şi transport cu autocarul, costă mai puţin de 100 de euro.
  • Turcia. Cei care au răbdare să ajungă până aici cu maşina pot găsi cazare în Bodrum, cu 22 de euro/noapte, sau în Antalya, zona veche a oraşului, unde tarifele variază între 12 şi 15 euro/ noapte.

PROGRAME SPECIALE

Pe litoral cu 159 de lei/săptămână

Cei care nu se mulţumesc cu cele câteva zile libere pot opta pentru o vacanţă prelungită. Şi, pentru că programul „Litoralul pentru toţi” începe chiar de pe 3 mai, vor avea parte de preţuri promoţionale.

Până pe 14 iunie, un sejur de şase nopţi de cazare, fără masă, porneşte de la 159 de lei, în cazul unui hotel de o stea, şi ajunge la 189 de lei pentru două stele şi 219 lei la trei stele.

Turiştii care preferă micul dejun inclus vor plăti 249 de lei, la o unitate de cazare de două stele, 349 de lei, în cazul unui hotel de trei stele şi 419 lei pentru un sejur la patru stele. În cazul vacanţei de cinci stele, tariful va fi de 499 de lei.

Turiştii care vor însă să plece în vacanţă înainte de 1 Mai pot opta pentru programul „O săptămână la munte”, disponibil până la finele lunii aprilie. Preţurile variază între 158 de lei, în cazul hotelurilor/pensiunilor de două stele şi ajung la 358 de lei, pentru varianta de patru stele. La trei stele, tariful este de 258 de lei. Acesta include cinci nopţi de cazare, fără masă, exceptând weekendul, la unităţile de cazare de pe site-ul www.fptr.org.

„Vacanţa de 1 Mai este un obicei al tinerilor care dispun de bugete mici şi preferă să petreacă în grupuri.”, CIPRIAN ENEA, consultant besttourism.ro

Ne puteți urmări și pe Google News