Evenimentul Zilei > Politica > Va fi bomba iernii în politică! PNL, probleme cu majoritatea. Băsescu: Orban, „rebut politic”, „gogoșar incompetent”
Va fi bomba iernii în politică! PNL, probleme cu majoritatea. Băsescu: Orban, „rebut politic”, „gogoșar incompetent”

Va fi bomba iernii în politică! PNL, probleme cu majoritatea. Băsescu: Orban, „rebut politic”, „gogoșar incompetent”

Aritmetica parlamentară și guvernamentală ar putea fi grav afectată de gestul PNL dea abandona PMP la alegerile locale din București.

Fostul președinte al României Traian Băsescu a respins violent orice alianță post-electorală cu PNL, în cazul în care această formațiune va mai fi condusă de Ludovic Orban.

Mai mult, fostul șef de stat l-a atacat dur pe premierul și președintele PNL, când a fost întrebat despre colaborarea post electorală cu liberalii.

„Nu-l crede nimeni pe acest gogoșar incompetent, pe acest rebut politic care a ajuns Ludovic Orban”, a izbucnit Băsescu.

„Cum să mai aibă încredere în el PMP în condițiile în care, cu foarte puțin timp înainte de a expira termenul pentru depunerea listelor de candidați, i-a anunțat că PNL va merge la alegerile locale doar cu USR. Cum poți să mai ai încredere într-un astfel de om”, s-a întrebat Băsescu.


Băsescu: Nu sunt geambaș de voturi! Gabriela Firea și Nicușor Dan, niște lași

Băsescu: S-au preferat pomeni și excursii în Grecia, nu investiții! București, la coada UE


„Avem parte tot de rebuturi de-astea din linia a patra, a cincea a partidelor. Înainte am avut-o pe doamna Dăncilă, atâta mai pot partidele astea. Când te uiți la bâlbâielile cu începerea școlii nu poți să spui altceva decât că e un rebut politic. Nu e un rebut uman, dar politic e un rebut”, a mai spus Traian Băsescu.

Reamintim că, după ce Ludovic Orban a anunțat susținerea PNL pentru independentul Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Generală a Municipiului București, liberalii au negociat o susținere comună a acestui candidat cu USR, Plus și PMP.

Relațiile dintre PNL și PMP s-au stricat, se pare, din cauza opoziție USR față de candidatura lui Mihai Neamțu la unul dintre sectoarele Capitalei, din partea popularilor. După ce relația s-a stricat de tot, Traian Băsescu, care evocase anterior posibilitatea de a candida pentru Primăria Capitalei, instituție pe care a mai condus-o în trecut, a decis să intre în cursă, făcând astfel ca șansele lui Nicușor Dan să scadă considerabil, în condițiile în care alegerile se desfășoară într-un singur tur.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: